EUROLYGA 2023

Lenkija, Ukraina ir Baltijos šalys: „Nėra nė vienos priežasties“ atšaukti draudimą Rusijai dalyvauti olimpiadoje

Lenkija, Ukraina ir Baltijos šalys pirmadienį vėl paragino išlaikyti draudimą Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti Olimpinėse žaidynėse, sakydamos, kad „nėra nė vienos priežasties“ panaikinti apribojimus.

 Lenkija, Ukraina ir Baltijos šalys: „Nėra nė vienos priežasties“ atšaukti draudimą Rusijai dalyvauti olimpiadoje<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Lenkija, Ukraina ir Baltijos šalys: „Nėra nė vienos priežasties“ atšaukti draudimą Rusijai dalyvauti olimpiadoje<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 27, 2023, 3:54 PM

„Nėra nė vienos priežasties, dėl kurios būtų galima atsisakyti IOC (Tarptautinio olimpinio komiteto) daugiau nei prieš metus įvesto draudimo Rusijos ir Baltarusijos sportininkams“, – sakoma Lenkijos, Lietuvos, Latvijos ir Estijos pareiškime, kurį pasirašė ir Ukraina.

Bendrą poziciją šalių užsienio reikalų ministerijos paskelbė antradienį Lozanoje prasidedančio IOC vykdomosios valdybos posėdžio, kuriame bus svarstomas Rusijos sportininkų klausimas, išvakarėse.

„Esame tvirtai įsitikinę, kad dabar ne laikas svarstyti galimybę Rusijos ir Baltarusijos sportininkams grįžti į Olimpines žaidynes bet kokiu statusu, – sakoma ministerijų pareiškime. – Primygtinai raginame IOC persvarstyti savo planus“.

Iki Paryžiaus olimpinių žaidynių likus mažiau nei 500 dienų, IOC sausio mėnesį pareiškė, kad nori ir toliau drausti „abiejų šalių vėliavas, himną, spalvas ar bet kokius kitus identifikacinius ženklus“. Bet pridūrė, kad ieško būdų, kaip leisti jų sportininkams varžytis, jeigu jie „aktyviai nerėmė karo Ukrainoje“.

Tačiau ištikimiausios Ukrainos sąjungininkės kritikavo IOC dėl pastangų įtraukti rusus ir baltarusius į tarptautines varžybas, o Estija užsiminė apie galimą 2024 metų vasaros Olimpinių žaidynių Paryžiuje boikotą, jei rusams bus leista dalyvauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.