EUROLYGA 2023

Lozanoje nuskambėjo nauja IOC rekomendacija: visiškas draudimas startuoti Rusijos agresiją remiantiems sportininkams Jokių Rusijos ar Baltarusijos komandų

Antradienį Lozanoje posėdžiavęs Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) vykdomasis komitetas nesuteikė naujų vilčių agresoriams ir rekomendavo tarptautinėms sporto federacijoms visiškai uždrausti startuoti sportininkams, remiantiems Rusijos invaziją į Ukrainą.

 IOC posėdis Lozanoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 IOC posėdis Lozanoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Thomas Bachas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Thomas Bachas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 28, 2023, 6:21 PM, atnaujinta Mar 28, 2023, 6:50 PM

Po pirmosios dienos (iš trijų numatytų) posėdžio IOC prezidentas Thomas Bachas pareiškė, kad vykdomasis komitetas vis dar svarsto Rusijos ir Baltarusijos įtraukimą į kitų metų olimpines ir parolimpines žaidynes.

T.Bachas teigė, kad „netinkama“ pasiūlyti konkretų terminą sprendimui šiuo klausimu priimti, tačiau teigė, kad IOC vis dar „ieško kelio“ jų pasirodymui Prancūzijos sostinėje kaip neutraliems atletams.

Ne kartą buvo pakartota, kad IOC dar nepritarė jų dalyvavimui 2024 m. Paryžiaus žaidynėse, o tik „grįžimui į tarptautinį sportą“.

Tačiau Th.Bachas tvirtai rekomendavo jokiam sportininkui, kuris atvirai solidarizuojasi su Rusija ir jos karu Ukrainoje, neleisti dalyvauti varžybose.

IOC taip pat rekomendavo uždrausti dalyvauti atletams, kurie yra sudarę sutartis su Rusijos ar Baltarusijos kariuomene ar nacionalinio saugumo agentūromis.

„IOC vykdomasis komitetas tarptautinėms federacijoms ir tarptautinių sporto renginių organizatoriams pateikia tokias rekomendacijas:

pirma, sportininkai, turintys Rusijos ar Baltarusijos pasą, gali dalyvauti tik kaip individualūs neutralūs sportininkai;

antra, sportininkų, turinčių Rusijos ar Baltarusijos pasą, komandos negali būti sudaromos;

trečia, aktyviai karą remiantys sportininkai negali varžytis, o pagalbinis personalas, kuris aktyviai remia karą, negali būti įleistas į varžybas“, – sakė Th.Bachas.

IOC paskelbė, su kokiais simboliais galės varžytis Rusijos ir Baltarusijos sportininkai, kuriems bus leista startuoti.

Visų šių šalių sportininkai turi varžytis tik kaip individualūs neutralūs sportininkai. Anglų kalba jie bus vadinami „Individual Neutral Athletes“, o prancūziškai – „Athletes Individuels Neutres“, o aantrumpa AIN bus naudojama kaip akronimas.

Kiti reikalavimai:

jokių emblemų ar logotipų. Jei tai techniškai neįmanoma, reikia naudoti Tarptautinės federacijos vėliavėlę arba AIN simbolius.

vietoj vėliavos turi būti turnyro vėliava arba bet kokia kita visiškai neutrali vėliava arba vėliava iš viso negali būti naudojama;

vietoj himno – turnyro, federacijos himnas ar bet koks kitas visiškai neutralus himnas, arba jokio;

sportinė forma turi būti balta arba visiškai vienspalvė. Sportininkas neturi naudoti aprangos ir įrangos, kuri siejasi su šalimi, ar Rusijos rėmėjų logotipais ar pavadinimais;

turnyrų organizatoriai turi užtikrinti, kad sirgaliai į tribūnas nesineštų Rusijos ir Baltarusijos vėliavų ir su jais susijusios atributikos. su šiomis šalimis;

Taip pat nutarta, kad Rusijoje ir Baltarusijoje ir toliau neturėtų būti rengiamos jokios tarptautinių federacijų globojamos varžybos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.