EUROLYGA 2023

Atskleisti Rusijos olimpiečiai, kurie prisideda prie nekaltų žmonių žudymo Ukrainoje Už tai gauna atlyginimą

Kai kurie Rusijos olimpinių žaidynių atstovai oficialiai tarnauja šalies Nacionalinėje gvardijoje, kuri dalyvauja Rusijos sukeltame kare prieš Ukrainą, nustatyta Slidstvo.Info tyrimo metu.

 E. Latypovas.<br> AP/Scanpix nuotr.
 E. Latypovas.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2023, 1:49 PM, atnaujinta Mar 29, 2023, 1:52 PM

Sportininkai tarnauja, gauna atlyginimą ir karinius apdovanojimus.

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) sausio 25 d. pranešė, kad „ieško kelio“, kuris leistų Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti artėjančiose 2024 m. vasaros žaidynėse Paryžiuje, panaikindamas ankstesnę rekomendaciją neleisti jiems dalyvauti tarptautinėse varžybose.

TOK prezidentas Thomas Bachas sakė, kad šis kelias yra susijęs su sportininkais, kurie nepalaiko Rusijos karo prieš Ukrainą.

Tačiau daugelis Rusijos sportininkų yra tiesiogiai susiję su Rusijos kariuomene ir Nacionaline gvardija, nustatė Slidstvo.Info.

Anot leidinio, olimpinis gimnastas Denisas Ablijazinas, dalyvavęs 2020 m. Tokijo olimpinėse žaidynėse, yra Rusijos nacionalinės gvardijos vyresnysis leitenantas, gavęs karinius apdovanojimus iš gvardijos vadovybės ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino.

Pranešama, kad olimpiečiai slidininkai Aleksandras Bolšunovas ir Denisas Specovas gavo Rusijos nacionalinės gvardijos kapitonų laipsnius.

Leidinys taip pat gavo dokumentus, įrodančius, kad biatlonininkas Eduardas Latypovas, dalyvavęs 2022 metų žiemos olimpinėse žaidynėse Pekine, yra aktyvusis karys ir jam moka Rusijos gynybos ministerija.

2022 m. balandį, praėjus dviem mėnesiams nuo viso Rusijos karo, E.Latypovas buvo paaukštintas į leitenantą ir gavo valstybinį Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu apdovanojimą.

Olimpiniai medaliai sportininkams atneša ne tik Rusijos kariuomenės apdovanojimus, bet ir naujus laipsnius, o tai padidina jų atlyginimą, rašo Slidstvo.Info.

Leidinio teigimu, Rusijos kariuomenė naudojasi olimpiniais sportininkais karinei tarnybai skatinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.