EUROLYGA 2023

E. Stanionis apie atšauktą kovą: „Naktis buvo tragiška“

Eimanto Stanionio kova prieš Vergilą Ortizą antrą kartą nukelta ir pakibo ant plauko, neaišku, ar ji Po žinios apie tai boksininkas iš Lietuvos prakalbo apie sunkumus, su kuriais jam tenka susidurti.

E. Stanionis apie atšauktą kovą: „Naktis buvo tragiška“.<br>T. Bauro nuotr.
E. Stanionis apie atšauktą kovą: „Naktis buvo tragiška“.<br>T. Bauro nuotr.
E. Stanionis.<br>T. Bauro nuotr.
E. Stanionis.<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 29, 2023, 11:30 PM, atnaujinta Mar 30, 2023, 7:55 AM

Jau ilgiau nei metus nekovojantis 28-erių E.Stanionis sulaukė itin prastos naujienos – jo varžovui, V.Ortizui nustatyta rabdomiolizė.

Tai itin pavojinga liga, kuomet nuodai gali tiesiogiai pažeisti raumenis ir iššaukti užsitęsusius traukulius ar pozicinį raumenų suspaudimą dėl ilgalaikės komos.

Tai jau antras kartas, kuomet boksininkų kova yra atidėta. Kiek anksčiau E.Stanioniui prireikė skubios apendicito operacijos.

Kova iš kovo 18-osios dienos buvo perkelta į balandžio 29-ąją. Lietuvos sportininkui tai būtų buvusi rekordinė kova piniginiu klausimu. Kova parduota už 2,3 mln. JAV dolerių, o E.Stanioniui turėjo atitekti 75 proc. šios sumos.

Nusiminęs Lietuvos boksininkas nusprendė situacija plačiau paaiškinti savo socialiniuose tinkluose.

„Vakar vakare sulaukiau savo atstovų skambučio ir sužinojau, kad mano oponentas turi pasitraukti iš kovos. Kad būtų lengviau suprasti, noriu tautiečiams papasakoti ką tai reiškia visomis prasmėmis. Negaliu kaltinti nieko, kaltinu tik likimą, nes sveikata yra svarbiausias dalykas pasaulyje ir gerbdamas šį sportą ir savo oponentą linkiu jam kuo greitesnio atsistatymo.

Ši kova būtų buvusi pelningiausia mano karjeroje KOL KAS, aš dėl to sunkiai dirbau, aukojau savo išteklius, Los Andžele pasiruošimo metu per mažiau nei mėnesį išleidau 10 tūkst. JAV dolerių, o pinigai buvo skirti tam, kad galėčiau būti tinkamai pasiruošęs savo kovai, o dabar neturiu nei garantijų, kad kova įvyks, nei garantijų, kad gausiu tokios pačios vertės susitarimą.

Iki kovos buvo likęs mėnuo, buvau jau prie pat savo formos piko, šios kovos beprotiškai laukiau ir kiekviena mano diena buvo mintimis tik apie šią kovą.

Sunkiausia atsakyti į šį klausimą, o vakar toks klausimas pradėjo ėsti iš vidaus ir visa naktis tiesiog buvo tragiška. Likau tokioje vietoje, kad ir vėl neturiu aiškumo, turiu laukti atsakymų iš JAV, o šiuo metu, po ilgiau nei metų pertraukos viskas ką aš noriu daryti – atsidurti bokso ringe.

Jaučiuosi prislėgtai, nes mano tikslas yra kovoti 3–4 kartus per metus, o per paskutinius metus net nebuvau priartėjęs prie bokso ringo ir tai yra labai sunkiai pakeliama psichologinė našta. Kartais atrodo, kad likimas yra nusiteikęs prieš, bet ačiū palaikantiems, ačiū visai mano aplinkai iš kurios jaučiu besąlygišką palaikymą ir tai prie pačio sunkiausio scenarijaus mane veda į priekį ir aš grįšiu dar stipresnis.

Dėl interviu ir žurnalistų klausimų, prašau supratingumo artimiausias laikas bus skirtas man, tam, kad galėčiau paspausti „RESTART“ mygtuką, nes to man dabar labai reikia“, – socialiniame tinkle rašė E.Stanionis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.