EUROLYGA 2023

Tarptautinio Trakų golbolo turnyro nugalėtojai – Lietuvos vyrai ir Ukrainos moterys

Sekmadienį baigėsi tris dienas vykęs Tarptautinis Trakų golbolo (aklųjų riedulio) turnyras, kuriame pergales išplėšė Lietuvos vyrų ir Ukrainos moterų golbolo rinktinės.

 Turnyro nugalėtojai.<br> Organizatorių nuotr.
 Turnyro nugalėtojai.<br> Organizatorių nuotr.
 Turnyro nugalėtojai.<br> Organizatorių nuotr.
 Turnyro nugalėtojai.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-04-02 18:48

Lietuvos vyrai 7:5 nugalėjo Izraelio 1-ąją komandą, o Ukrainos moterys finale 3:2 įveikė Prancūzijos Liono klubą.

Bronzos medaliai moterų varžybose atiteko Ispanijai, o vyrų – Izraelio 2-ajai komandai. Lietuvos vyrų rinktinė su šiais varžovais šiemet dar susitiks ir Europos čempionate bei IBSA žaidynėse – abu šie čempionatai suteikia komandoms galimybes iškovoti kelialapius į 2024 metų Paryžiaus paralimpines žaidynes.

„Pagrindinis tikslas buvo išbandyti naujus elementus, kuriuos praktikavomės treniruotėse. Po komandos nario Mariaus Zibolio mirties sunkiai įsivažiavome į ritmą, rimtesnis darbas prasidėjo artėjant Trakų turnyrui. Šis turnyras buvo labai naudingas – pamatėme savo ir priešininkų stiprybes bei silpnybes ir pasitikrinome, ar teisingu keliu einame ruošdamiesi atrankiniams čempionatams į paralimpines žaidynes.

Gaila tik, kad du jaunesni žaidėjai susitraumavo ir paskutinėse rungtynėse negalėjo žaisti, kadangi draugiškuose turnyruose svarbi žaidėjų rotacija, kad visi įgautų tarptautinės patirties“, – komentavo Lietuvos vyrų golbolo rinktinės vyriausiasis treneris Klaidas Janeika.

Iš viso Tarptautiniame Trakų golbolo turnyre dalyvavo 8 vyrų ir 4 moterų komandos iš 7 Europos šalių: Danijos, Ispanijos, Izraelio, Prancūzijos, Švedijos, Ukrainos ir Lietuvos.

Lietuvos vyrų golbolo rinktinę Trakų turnyre atstovavo 6 žaidėjai: Nerijus Montvydas, Artūras Jonikaitis, Justas Pažarauskas, Mantas Brazauskis, Normantas Prušinskas ir Juozas Eigminas.

„Mariaus Zibolio vardui atminti įsteigėme specialų „Labiausiai patyrusio turnyro žaidėjo ir žaidėjos“ apdovanojimą. Šių titulų nusipelnė 51-erių ispanė Sonia Lopez, golbolą žaidžianti jau 32 metus ir Trakų turnyre pelniusi 16 įvarčių, bei 39-erių švedas Fatmiras Seremeti, golbolą žaidžiantis jau 24 metus ir šiame turnyre pelnęs 17 įvarčių“, – sako Tarptautinio Trakų golbolo turnyro direktorė Vilma Venckutonytė.

Geriausiu turnyro puolėju tapo lenkas Marcinas Czierwinskis, įmušęs 37 įvarčius, ir prancūzė Audrey Belkhir, komandai pelniusi 31 tašką. Geriausiu gynėju išrinktas lietuvis Mantas Brazauskis, geriausia gynėja – ukrainietė Natalia Melena.

Tarptautinį Trakų golbolo turnyrą organizuoja Lietuvos golbolo teisėjų asociacija. Nuo pat nepriklausomybės atkūrimo Lietuvoje kultivuojamas golbolas yra vienintelė paralimpinė komandinė sporto šaka, sukurta specialiai žmonėms su regėjimo negalia, o ne pritaikyta iš sveikųjų sporto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.