EUROLYGA 2023

Dar vienas akibrokštas – tarptautinė tekvondo federacija atidaro duris rusams ir baltarusiams

Pasaulio tekvondo federacija į tarptautines varžybas sugrąžina Rusijos ir Baltarusijos sportininkus. Tai paskelbė tarptautinė federacija po pasaulinės tekvondo tarybos neeilinio posėdžio balandžio 3 dieną.

 Tekvondo federacija atveria duris į tarptautines varžybas rusams ir baltarusiams.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Tekvondo federacija atveria duris į tarptautines varžybas rusams ir baltarusiams.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2023, 1:28 PM

Tekvondo taryba aptarinėjo Tarptautinio olimpinio komiteto rekomendacijas tarptautinėms federacijoms dėl sportininkų ir pagalbinio personalo, turinčio Rusijos arba Baltarusijos pasus, neutralaus statuso ir dalyvavimo varžybose.

Nors Taryba ir toliau neva palaikė Ukrainą bei patvirtino savo raginimą siekti taikos ir solidarumo su olimpine bendruomene Ukrainoje, galiausiai buvo priimtas prieš ukrainiečius ir kitas valstybes, kurios yra prieš agresorę Rusiją, nukreiptas sprendimas.

Po svarstymo Taryba nusprendė leisti individualiems neutraliems sportininkams ir pagalbiniam personalui, turintiems Rusijos ir Baltarusijos pasus, dalyvauti pasaulio tekvondo čempionatuose, pradedant nuo 2023 metų pasaulio tekvondo čempionato gegužės pabaigoje Baku.

Tai reiškia, kad rusai ir baltarusiai galės varžytis kaip neutralūs atletai – be savo šalių pavadinimo, himno, tačiau jiems nereikės įrodinėti, jog jie nepalaiko Rusijos karo prieš Ukrainą.

Rusijos vyriausiasis tekvondo rinktinės treneris Vadimas Ivanovas tai pavadino istorine rusų sportininkų pergale.

„Prieš valandą baigėsi Pasaulio tekvondo federacijos taryba. Buvo priimtas sprendimas dėl Rusijos ir Baltarusijos sportininkų priėmimo atgal į varžybas. Mes vėl tarptautiniame sporte. Mes sugrįžtame. Pirmasis rusų atletų startas bus labai greitai – pasaulio čempionate Azerbaidžane“, – džiaugėsi treneris.

Pasaulio tekvondo čempionatas vyks gegužės 29 – birželio 6 dienomis Baku. Jame bus kovojama dėl 16 medalių komplektų. Į šias varžybas planavo vykti ir Lietuvos delegacija, tačiau dabar ties šiuo klausimu bus klaustukas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.