EUROLYGA 2023

Po provokacijos Kaune – D. Gudzinevičiūtės įspėjimas: tokių dalykų gali tik daugėti

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė pateikė poziciją dėl incidento, įvykusio tarptautiniame Algirdo Šociko bokso turnyre, kuomet pergalę šventusiam ukrainiečiui Danylui Zamorylo Europos bokso konfederacijos (EUBC) techninis delegatas iš Rumunijos Simas Viorelis liepė nusiimti Ukrainos vėliavą, rašoma LTOK pranešime spaudai.

D. Gudzinevičiūtė.<br>T. Bauro nuotr.
D. Gudzinevičiūtė.<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LTOK

Apr 3, 2023, 11:42 AM

Pateikiame D.Guzinevičiūtės oficialų pareiškimą:

EUBC atstovo elgesys Tarptautiniame Algirdo Šociko bokso turnyre yra netoleruotinas ir provokuojantis. Tokių provokacijų, kokia įvyko Kaune – gali tik daugėti, todėl būkime budrūs.

Labai apmaudu, kad tarptautinėse sporto federacijose vis dar gausu prorusiškų elementų. Turime daryti viską, kad ne tik Rusijos ir Baltarusijos sportininkų nebūtų tarptautinėse varžybose, bet ir tarptautinėse federacijose mažėtų prorusiškų veikėjų ar jų įtakos. Prie to prisidėti galime visi – sporto ir plačioji visuomenės, žurnalistai.

Šiandien darbo reikalais vykstu į Romą, kur susitiksiu ir su Tarptautinės šaudymo federacijos vadovu. Labai pasistengsiu, kad įtikinčiau savo „gimtąją“ federaciją išlaikyti principinę poziciją neįsileisti Rusijos ir Baltarusijos sportininkų į savo varžybas. Tad dar kartą raginu ypač sporto bendruomenę – nacionalines federacijas, sportininkus – reikalauti ir spausti tarptautines federacijas, kad ne tik neįsileistų šalių agresorių atstovų į tarptautines varžybas, bet ir apsivalytų nuo prorusiškų elementų įtakos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.