EUROLYGA 2023

Viktorija Andrulytė startuoja pirmame pasaulio taurės etape

Daugiau nei 950 laivų iš 63 pasaulio valstybių šiandien startuoja pirmame pasaulio taurės etape Palmos mieste, Maljorkos saloje, Ispanijoje. Iki balandžio 8 d. vyksiančiose varžybose varžysis daugiau nei 1200 geriausių pasaulio buriuotojų iš visų 10 olimpinių buriavimo klasių: ILCA 7 (185), Formula Kite vyrai (122), iQFOiL vyrai (115), 49-ieji (101), iQFOiL moterys (76), 470 maišyta įgula (67), 49-ieji FX (61), Nacra 17 (55) ir Formula Kite moterys (52). ILCA6 jachtų klasėje, Viktorija Andrulytė varžysis su 107 konkurentėm iš 41 šalies. Dalyvių skaičiumi tai didžiausia olimpinio buriavimo regata per paskutinius dvejus metus.

Buriuotoja Viktorija Andrulytė<br>A. Ridikaitės nuotr.
Buriuotoja Viktorija Andrulytė<br>A. Ridikaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2023, 8:00 AM

Organizatoriai per ateinančias 6 dienas yra suplanavę 11 plaukimų, paskutinis iš jų – balandžio 8 d. – dėl medalių. Geriausios pasaulio buriuotojos kovos Palmos įlankoje, kur artimiausiu metu jų laukia vidutiniško stiprumo 7–17 mazgų (4–9m/s) nepastovios krypties vėjas. Atsisukus jūriniam brizui, Palmos įlanka pasižymi aukšta ir stačia banga. Toks vidutinio stiprumo ir stačios bangos derinys yra gana nepalankus Viktorijai Andrulytei, nes ji yra viena iš lengviausių buriuotojų flotilėje.

„Per paskutinius metus padariau didžiulę pažangą plaukdama stipriame vėjyje ir kovodama su už save sunkesniais konkurentais. Masters pasaulio čempionate, kur iškovojau aukso medalį, teko varžytis net su vyrais. Išmokau kiekviename žingsnyje buriuoti taktiškai ir apgalvotai. Esu pasiruošusi Palmos įlankos iššūkiams“, – prieš plaukimus sakė sportininkė.

ILCA 6 jachtų klasėje Viktorija varžysis pagal klasikinę balų skaičiavimo sistemą, kur 10 sportininkių, surinkusių mažiausią balų skaičių, varžysis medalių plaukime. Jame taškai dvigubinasi, o nugalėtoja tampa mažiausiai taškų per visą regatą surinkusi buriuotoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.