EUROLYGA 2023

Baidarininkai ir kanojininkai ruošiasi kovai dėl olimpinių kelialapių ir laukia sprendimo dėl agresorių dalyvavimo

Tarptautinė baidarių ir kanojų irklavimo federacija (ICF) patvirtino atrankos į 2024 m. Paryžiaus vasaros olimpines žaidynes kriterijus. Kelialapiai į olimpines žaidynes bus pradėti dalinti šių metų pasaulio čempionate, vyksiančiame rugpjūčio 23–27 d. Duisburge (Vokietija).

 Baidarė keturvietė<br> BKI.lt nuotr.
 Baidarė keturvietė<br> BKI.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2023, 5:23 PM

Planuojama, kad pasaulio čempionate startuos ir dėl kelialapių į olimpines žaidynes kovos penkios Lietuvos įgulos.

„Atranka į Lietuvos rinktinę prasidės jau gegužės pradžioje Trakuose vyksiančiose Lietuvos taurės varžybose. Geriausiai pasirodę sportininkai įgis teisę startuoti birželį vyksiančiose Europos žaidynėse. Galutinė rinktinės sudėtis, kuri startuos pasaulio čempionate ir kovos dėl kelialapių į Paryžiaus olimpines žaidynes, paaiškės po liepos 2 dieną pasibaigsiančio Lietuvos čempionato“, – sakė Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos generalinis sekretorius Romas Petrukanecas.

Jau anksčiau prasidėjo atranka į keturvietės baidarės įgulą, startuosiančią 500 m varžybose. Atrankos plaukimai buvo vykdomi Portugalijoje vykusioje treniruočių stovykloje.

„Jau ne vienerius metus Lietuvoje didžiausia konkurencija yra tarp baidarininkų sprinterių. Į keturias vietas pretendavo net devyni tituluoti baidarininkai – olimpinių žaidynių prizininkai, pasaulio bei Europos čempionatų nugalėtojai ir prizininkai. Geriausiai atrankos plaukimuose pasirodė ir į pirmąją komandą pateko Mindaugas ir Simonas Maldoniai, Ignas Navakauskas ir Artūras Seja. Ši sudėtis atstovavo Lietuvos rinktinei ir pernai bei pasaulio taurės varžybose iškovojo bronzos medalį. Tačiau norint patekti į šių metų Europos žaidynes, šiai keturvietei dar teks įveikti konkurentus Lietuvos taurės varžybose“, – komentavo sprinterių treneriu dirbantis R. Petrukanecas.

Pasaulio čempionate baidarių keturviečių 500 m varžybose kelialapius į olimpines žaidynes iškovos pirmos šešios įgulos. Baidarių dviviečių 500 m rungtyje, kurioje startuoti realiausiais pretendentais laikomi praėjusių metų pasaulio vicečempionai M. Maldonis ir Andrejus Olijnikas, bus išdalinti šeši kelialapiai. Baidarių vienviečių 1000 m nuotolyje, kuriame pernai Lietuvos rinktinei atstovavo A. Olijnikas, bilietus į Paryžių iškovos pirmi penki finišavę irkluotojai. Kanojų dviviečių 500 m varžybose, kuriose geriausius rezultatus demonstruoja Henrikas Žustautas ir Vadimas Korobovas, olimpinius kelialapius gaus pirmos aštuonios įgulos. Moterų vienviečių kanojų 200 m rungtyje, kurioje startuoti favorite laikoma Gabrielė Čerepokaitė, bus išdalinti penki kelialapiai.

„Intensyviai sezonui besiruošiantys Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojai su nerimu laukia ICF sprendimo, ar pasaulio čempionate bus leista startuoti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams. Dedame visas pastangas, bendradarbiaujame su kitų šalių federacijomis ir bandome pateikti kuo daugiau argumentų, kad šalių agresorių atstovams būtų užkirstas kelias kovoti dėl olimpinių kelialapių. ICF buvo viena pirmųjų iš tarptautinių sporto organizacijų, kuri suspendavo Rusijos ir Baltarusijos atstovų dalyvavimą tarptautinėse varžybose. Labai viliamės, kad tokia pat principinė pozicija išliks ir toliau“, – tvirtino Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos prezidentas Aleksandras Alekrinskis.

ICF Vykdomojo komiteto sprendimas dėl rusų ir baltarusių dalyvavimo tarptautinėse varžybose turėtų būti priimtas balandžio pabaigoje. Po pradėto karo ICF iki šiol yra suspendavusi ne tik Rusijos ir Baltarusijos sportininkus, bet ir ICF komisijose buvusias Rusijos atstoves.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.