EUROLYGA 2023

Galimybė iš arti pamatyti Paryžiaus olimpines žaidynes: renkama savanorių komanda

Savanoriai – neatskiriama olimpinių žaidynių dalis: jie prisideda prie didžiausio pasaulyje sporto renginio organizavimo, glaudžiai bendradarbiauja su šalių delegacijomis, padeda žiniasklaidos atstovams bei turi unikalią galimybę iš vidaus pamatyti olimpinių žaidynių virtuvę. Tapti 2024 metų Paryžiaus žaidynių savanoriais turi galimybę ir lietuviai – šiuo metu žaidynių organizatoriai renka tarptautinę savanorių komandą.

Ieškomi savanoriai Paryžiaus olimpinėms žaidynėms.<br>LTOK nuotr.
Ieškomi savanoriai Paryžiaus olimpinėms žaidynėms.<br>LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-07 14:05

„Man teko olimpinėse žaidynėse dalyvauti ir kaip sportininkui, ir kaip misijos vadovui, ne kartą buvo situacijų kai savanoriai gelbėjo iškilus įvairiausiems iššūkiams. Jie labai svarbi olimpinių žaidynių dalis. Žaidynėse ne kartą teko sutikti savanorių lietuvių, tikiuosi, kad Paryžiuje jų bus dar daugiau“, – sakė Lietuvos olimpinės misijos Paryžiuje vadovas, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) olimpinio sporto direktorius Einius Petkus.

Jo teigimu, savanorystė olimpinėse žaidynėse – unikali galimybė pajausti tikrąją žaidynių atmosferą, susipažinti su žmonėmis iš viso pasaulio ir patirti neįtikėtiną nuotykį. Būtent savanoriai yra pirmieji žaidynių atstovai, sutinkantys tiek atvykstančias sporto žvaigždes, tiek sirgalius.

Planuojama, kad Paryžiaus olimpinėse ir paralimpinėse žaidynėse dirbs per 45 tūkst. savanorių iš viso pasaulio. Jie padės užtikrinti aukštos kokybės patirtį žaidynių dalyviams, teiks informaciją, asistuos sportininkams varžybose bei treniruotėse, padės organizatoriams sklandžiai vykdyti žaidynes.

Pagrindinės sąlygos, norint tapti žaidynių savanoriu (-e): – 2024 m. sausio 1 d. būti sulaukus 18 metų amžiaus; – Kalbėti prancūzų arba anglų kalbomis; – Turėti galimybę savanoriauti bent 10 dienų iki olimpinio kaimelio atidarymo ir bent 2 dienos po paralimpinių žaidynių uždarymo.

Registracija iki 2023 m. gegužės 3 d. vyksta www.paris2024.org/en/volunteers/

2024 m. Paryžiaus olimpinės žaidynės vyks liepos 26 – rugpjūčio 11 dienomis. Paralimpinės žaidynės vyks rugpjūčio 28 – rugsėjo 8 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.