EUROLYGA 2023

Skausmus pajutusi R. Meilutytė praleido pirmą galimybę patekti į Paryžiaus olimpiadą

Lietuvos „Auksinė žuvelė“ Rūta Meilutytė dėl skausmų nusprendė praleisti atvirąjį 2023 metų Lietuvos plaukimo čempionatą.

R.Meilutytė<br>D.Kibirkščio/LPF nuotr.
R.Meilutytė<br>D.Kibirkščio/LPF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 13, 2023, 10:33 AM, atnaujinta Apr 13, 2023, 11:24 AM

26-erių plaukikė buvo užsiregistravusi 50 m plaukimo krūtine ir 50 m plaukimo peteliške rungtims, tačiau į varžybas Rūta neatvyko.

Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas Saulius Binevičius lrytas.lt portalui teigė, jog R.Meilutytei atsinaujino skausmai, dėl kurių ji nusprendė nedalyvauti.

„Tai buvo tarpinis sustojimas, pabandymas prasiplaukti. Neaštrinome situacijas, nes tas vadinamas šuolis reikalaujantis daug jėgų“, – sakė S.Binevičius.

Tiesa, pats LPF prezidentas iš karto nuramino, jog trauma nėra rimta ir varžybas buvo nuspręsta praleisti saugumo sumetimais.

Ketvirtadienį „Girstučio“ 50 metrų baseine įvykusioje 50 m plaukimo krūtine atrankoje geriausiai pasirodė kita tituluota plaukikė – Kotryna Teterevkova, kuri distanciją įveikė per 31.62 sek.

Šioje rungtyje R.Meilutytei priklauso Lietuvos rekordas. 2022 metais ji šią distanciją įveikė per 29.44 sek.

Šiame čempionate R.Meilutytė galėjo ne tik vykdyti kvalifikacinius normatyvus į liepos 23–30 dienomis Fukuokoje, Japonijoje, vyksiantį „World Aquatics“ pasaulio plaukimo čempionatą, bet ir vasaros olimpines žaidynes, kurios kitąmet bus surengtos Paryžiuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.