EUROLYGA 2023

Lietuvos ledo ritulininkams pavyko įveikti estus

Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinei pavyko iškovoti pergalę antrose kontrolinėse rungtynėse prieš Estijos atstovus.

E.Noreika.<br>Hockey.lt nuotr.
E.Noreika.<br>Hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

hockey.lt

2023-04-14 18:12

Pasaulio vyrų čempionato IA diviziono kovoms besiruošiantys lietuviai penktadienį Elektrėnuose 3:1 palaužė estus. Priminsime, jog vakar dienos rungtynėse 4:5 triumfavo Estijos ledo ritulininkai.

Pirmajame kėlinyje Lietuvos rinktinė dukart buvo labai arti pirmojo rungtynių įvarčio, bet abu kartus sėkmė šypsojosi varžovams. Martynas Grinius iš pradžių pataikė į vartų skersinį, o vėliau ir į vartų virpstą, tad abu kartus oponentus nuo įvarčio išgelbėjo vartų konstrukcija.

Pirmojo rungtynių įvarčio teko laukti iki pat trečiojo kėlinio. Jo metu estams buvo suteikta galimybė žaisti daugumoje, kurią užbaigė Nikitos Puzakovo tiksli ataka į vartus.

Ilgai nepasižymėję lietuviai galiausiai pralaužė oponentų gynybą po to, kai Markas Kaleinikovas prasiveržė link vartų ir atliko perdavimą Egidijui Binkuliui, o šiam pavyko pasiųsti ritulį į vartų tinklą (52:42, rez. perd. M. Kaleinikovas).

Į priekį Lietuvos rinktinė įsiveržė po itin gražios atakos. E. Binkulis aplenkė varžovą ir atliko perdavimą link vartų čiuožusiam Aivarui Bendžiui, o šis galingu metimu vienu prisilietimu nepaliko varžovams jokių vilčių (58:23, rez. perd. E. Binkulis, Domas Janušonis).

Rungtynių pabaigoje estams pakeitus vartininką šeštuoju aikštės žaidėju į ataką buvo išvestas Eimantas Noreika, kuriam beliko pasiųsti ritulį į tuščius vartus (59:55, rez. perd. Matas Mikalauskas).

Rinktinės puolėjo Ugniaus Čižo teigimu, šiuo metu komanda atlaiko didelius krūvius, todėl žaisti buvo tikrai nelengva.

„Po vakar dienos pralaimėjimo prieš estus norėjosi revanšo. Šiuo metu turime didelius krūvius, nemažai jėgų buvo atiduota ir vakar. Rungtynės buvo labai sunkios, žinojome, kad antrą dieną iš eilės ant ledo bus labai sunku. Visgi, džiaugiuosi, kad parodėme charakterį, išlyginome ir persvėrėme rezultatą bei galiausiai laimėjome“, – kalbėjo U. Čižas.

Rinktinės vyriausiojo trenerio Rono Pasco teigimu, šios dvi rungtynės buvo puiki proga save parodyti visiems stovykloje esantiems ledo ritulininkams.

„Tai buvo svarbi pasiruošimo stovyklos dalis ir dvi pirmosios kontrolinės rungtynės. Žinoma, mes laimingi, kad laimėjome, bet šios dvi rungtynės buvo galimybė ant ledo mesti daug žaidėjų. Man tai proga pamatyti naujus žaidėjus, kurių dar nebuvo vyrų rinktinėje. Norėjome juos įvertinti ir pagal individualų jų pasirodymą“, – kalbėjo treneris.

Balandžio 18–19 dienomis Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinės lauks rungtynės su Ukrainos ledo ritulininkais. Abu susitikimai taip pat bus žaidžiami Elektrėnuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.