EUROLYGA 2023

Lietuvos triatlonininkai nedalyvaus kartu varžybose su rusais ir baltarusiais Agresorių šalių sportininkai Lietuvoje nelaukiami

Tarptautinei triatlono federacijai atvėrus duris Rusijos ir Baltarusijos sportininkams, Lietuva pareiškė, jog nesiųs savo atletų į varžybas, kuriose dalyvaus agresoriai.

Lietuvos triatlonininkai nedalyvaus kartu varžybose su rusais ir baltarusiais <br>R.Lukoševičiaus nuotr.
Lietuvos triatlonininkai nedalyvaus kartu varžybose su rusais ir baltarusiais <br>R.Lukoševičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-14 12:44, atnaujinta 2023-04-14 17:03

Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) rekomendacijų besilaikiusi Tarptautinė triatlono federacija atvėrė duris karą Ukrainoje vykdančių šalių sportininkams.

Rusams ir baltarusiams leista varžytis kaip neutraliems sportininkams.

Dėl tokio sprendimo didžiulį nepasitenkinimą išreiškė Lietuvos biatlono federacija.

Lietuviai paskelbė, kad mūsų šalies sportininkai nedalyvaus varžybose kartu su agresorių šalių atletais, o patys rusai ir baltarusiai Lietuvoje nėra laukiami.

„Paaiškėjo World Triathlon vykdomojo komiteto posėdyje svarstymas dėl Rusijos ir Baltarusijos sportininkų, teisėjų, trenerių ir kitų triatlono asmenų dalyvavimo tarptautinių varžybų prisidengiant „neutralumo“ statusu. Prieš kiek daugiau nei metus priimtas Pasaulio triatlono sustabdymas minėtiems asmenims yra iš dalies panaikinamas ir diktatorių šalių sportininkai gali dalyvauti tarptautinėse triatlono varžybose atstovaujant savo šalį su „neutralumo“ statusu.

Lietuvos triatlono federacijos Vykdomasis komitetas reaguoja į šį sprendimą, skubaus posėdžio metu dar kartą užtvirtino Lietuvos poziciją. LTF VK besilaikydami Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos rekomendacijos nutarė, kad triatlonininkai atstovaujantys Lietuvą nebus siunčiami dalyvauti varžybose, kuriose startuos RU ir BY šalių sportininkai (World Triathlon varžybos). Lietuvos triatlono federacija ar Tarptautinė federacija nekontroliuoja Ironman, Challenge ar kitų triatlono prekinių ženklų registracijų. Taip pat, RU ir BY šalių sportininkai nėra laukiami triatlono varžybose Lietuvoje prisidengiant „neutralumo“ statusu.

Dėl šių sąlygų įgyvendinimo detalių konsultacijų su ministerija, kitos atsakingomis institucijomis, arba dėl Lietuvos sportininkų nedalyvavimo kompleksiškumo, papildomai tarsis vykdomas komitetas ir Nacionalinės triatlono portininės“, – skelbia Lietuvos triatlono federacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.