EUROLYGA 2023

Kroatijoje rengiamas Europos imtynių čempionatas – be rusų ir baltarusių

Zagrebe pirmadienį startuoja Europos imtynių čempionatas, turintis tiesioginių sąsajų su Paryžiaus olimpinėmis žaidynėmis. Mat rudenį Belgrade vyksiančiame pasaulio čempionate, kuriame vyks pirmoji atranka į Paryžiaus olimpines žaidynes, varžytis Belgrade galės tik tu šalių imtynininkai, kurie dalyvavo Europos čempionate.

 Lietuvos imtynių rinktinė.<br> LIF nuotr.
 Lietuvos imtynių rinktinė.<br> LIF nuotr.
 Lietuvos imtynių rinktinė.<br> LIF nuotr.
 Lietuvos imtynių rinktinė.<br> LIF nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Valdas Malinauskas

Apr 17, 2023, 2:26 PM, atnaujinta Apr 17, 2023, 2:29 PM

Prieš pora savaičių Tarptautinės imtynių federacijos (UWW) Biuras priėmė sprendimą, kuris neprieštaravo šalių-agresorių sportininkų dalyvavimo tarptautinėse varžybose su neutralia vėliava. Tačiau Kroatijos sostinėje minėtų šalių atletų nepamatysime, nes prieštaringas sprendimas buvo priimtas pasibaigus paraiškų į Europos čempionatą pateikimo terminui.

Tai reiškia, kad rusai ir baltarusiai negalės dalyvauti rudenį vyksiančiame pasaulio čempionate ir negalės kvalifikuotis į Paryžiaus olimpines žaidynes. Visgi, nepasikeitus Tarptautinio olimpinio komiteto ir UWW pozicijoms, šių šalių imtynininkai galės kovoti dėl olimpinių kelialapių atrankos turnyruose, kurie vyks olimpiniais 2024 metais.

Dar viena svarbi detalė – pasaulio čempionate Serbijoje kiekvienai šaliai galės atstovauti ne didesnis imtynininkų skaičius, nei dalyvavo žemynų čempionatuose. Dėl tokios tvarkos nacionalinės federacijos į kontinentinius čempionatus deleguoja maksimalų savo šalių atletų skaičių.

Lietuvos imtynių federacija į Europos imtynių čempionatą Zagrebe delegavo 12 atletų ir atlečių rinktinę – aštuonis vyrus (2 laisvūnus ir 6 klasikus) bei keturias imtynininkes.

Iki šių metų imtynininkai Lietuvai padovanojo devynis medalius. Svariausias indėlis – du klasiko Mindaugo Ežerskio sidabro apdovanojimai.

Europos bronzos medalius yra iškovoję Danutė Domikaitytė, Kristupas Šleiva, Mindaugas Mizgaitis, Valdemaras Venckaitis, Laimutis Adomaitis, Aleksandras Kazakevičius ir Mindaugas Ežerskis.

Laisvūnams iki šiol nepasisekė pelnyti Europos čempionatų apdovanojimų. Aukščiausiai palypėti – iki penktos vietos – pavyko Mindaugui Rumbučiui ir vieninteliam laisvūnui-olimpiečiui Ričardui Pauliukoniui.

Lietuvos imtynių komandos

Laisvosios imtynės

86 kg Domantas Pauliuščenka

97 kg Lukas Krasauskas

Treneris Sergejus Kasimovas

Graikų-romėnų imtynės

60 kg Justas Petravičius

72 kg Kristupas Šleiva

77 kg Paulius Galkinas

87 kg Martynas Nemsevičius

97 kg Mindaugas Venckaitis

130 kg Mantas Knystautas

Treneriai Mindaugas Ežerskis ir Aleksandras Kazakevičius

Moterų imtynės

50 kg Gabija Dilytė

53 kg Vestina Danisevičiūtė

55 kg Laura Stanelytė

68 kg Danutė Domikaitytė

76 kg Kamilė Gaučaitė

Treneriai Tacjana Bochan ir Aivaras Kaselis

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.