EUROLYGA 2023

Europos žaidynės pradeda prekybą bilietais

Šią vasarą vyksiančiose Europos žaidynėse varžysis per 100 Lietuvos sportininkų, todėl Krokuvoje (Lenkija) laukiama gausaus ne tik atletų, bet ir sirgalių iš Lietuvos būrio. Jau prasidėjo bilietų į Europos žaidynių varžybas prekyba, o jų kaina svyruoja tarp 4 ir 20 eurų.

 Prasidėjo bilietų prekyba į Europos žaydynes.
 Prasidėjo bilietų prekyba į Europos žaydynes.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2023, 2:57 PM

Birželio 21 – liepos 2 dienomis Lenkijoje, Krokuvoje ir Mažosios Lenkijos bei Silezijos regionuose vyksiančioje sporto šventėje iš viso varžysis 7 tūkst. sportininkų iš 48 Europos valstybių. Renginyje vyks 26 sporto šakų varžybos, 19-oje sportininkai varžysis dėl kelialapio į 2024 m. Paryžiaus olimpines žaidynes.

Krokuva bus pagrindinis žaidynių centras, o varžybos vyks dar 11-oje skirtingų miestų ir miestelių.

„Žaidynių metu vyks ir olimpinė atranka, o tai reiškia, kad Lenkijoje matysime mūsų elitinius sportininkus. Jiems labai reikės sirgalių palaikymo, todėl labai kviečiu sporto gerbėjus pasinaudoti proga ir ne tik sudalyvauti šioje sporto šventėje, bet ir aistringai palaikyti mūsų atletus“, – sako Lietuvos misijos Krokuvoje vadovas, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) olimpinio sporto direktorius Einius Petkus.

Sirgalius į Europos žaidynes kviečia ir patys sportininkai. Žaidynėms besiruošiantis kanojininkas Henrikas Žustautas tikina, kad sirgalių palaikymas dažnai įkvepia įjungti dar aukštesnę pavarą.

„Mums, sportininkams, sirgalių palaikymas yra be galo svarbus, suteikia papildomu jėgų. Ypač finiše, kai visi raumenys dega, širdis daužosi maksimaliai, o reikia prisiversti dirbti iki galo, neatleidžiant. Tuo momentu išgirdus iš tribūnų palaikymo šūksnius atsiranda motyvacijos ir papildomu jėgų, kovojant dėl kuo aukštesnės vietos“, – sakė olimpietis H. Žustautas. Baku (Azerbaidžanas) 2015-aisiasi vykusiose pirmosiose Europos žaidynėse jis Lietuvai iškovojo aukso medalį.

Žaidynių metu dėl kelialapįo į 2024 m. Paryžiaus olimpines žaidynes turės galimybę kovoti šaudymo iš lanko, sinchroninio plaukimo, lengvosios atletikos, badmintono, 3×3 krepšinio, bokso, breiko, kanojų slalomo, BMX dviračių, kalnų dviračių, šuolių į vandenį, fechtavimosi, dziudo, šiuolaikinės penkiakovės, regbio-7, šaudymo, stalo teniso, tekvondo, triatlono atstovai.

Taip pat Europos žaidynėse vyks lengvosios atletikos (komandų), sinchroninio plaukimo, badmintono, kanojų slalomo, kanojų sprinto, BMX dviračių, kalnų dviračių, šuolių į vandenį, fechtavimosi, dziudo (komandų), šiuolaikinės penkiakovės ir tekbolo Europos čempionatai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.