EUROLYGA 2023

Škotijos ultramaratonininkė pagauta už rankos – dalį trasos įveikė automobiliu

​Geriausias Škotijos ultramaratono bėgikė buvo diskvalifikuota po varžybų, nes dalį trasos įveikė naudodama automobilį. Joasia Zakrzewski 2023 metų „Ultras Manchester–Liverpool“ 50 mylių bėgimo varžybose finišavo trečia, tačiau manoma, kad ji automobiliu nuvažiavo 2,5 mylios.

Joasia Zakrzewski <br>cardiffjournalism.co.uk nuotr. 
Joasia Zakrzewski <br>cardiffjournalism.co.uk nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2023, 10:15 AM

47 metų sportininkės apgavystę pasisekė atsekti pagal GPX duomenis – mat vieną mylią ultramaratonininkė netikėtai įveikė per vieną minutę 40 sekundžių.

Sportininkės draugas jau patikino, kad M. Zakrzewski jaučiasi blogai ir atsiprašo visų savo gerbėjų už nuviliantį poelgį.

Apgavystės situacija ir klausimas dėl bausmės jau perduotas Didžiosios Britanijos lengvosios atletikos federacijai.

„Ultras“ bėgimo varžybų direktorius Wayne'as Drinkwateris pasakojo, kad po ultramaratono „Ultras Manchester–Liverpool“ bėgimo jis gavo informacijos, kad viena bėgikė įgijo „nesportinį konkurencinį pranašumą“.

Gavęs žinių jis pasakojo žiniasklaidai: „Problema išties iškilo su viena bėgike ir, peržiūrėję duomenis iš mūsų sekimo GPX sistemų, kitų dalyvių komentarų ir po to iš pačios dalyvės pateikto pareiškimo, galime tik patvirtinti, kad sportininkė diskvalifikuota iš varžybų. Tai susiję su tuo, kad dalyvę tam tikrą atkarpą trasos vežė galimai automobilis“.

D. Drinkwateris sakė, kad pranešimas apie diskvalifikaciją buvo pateiktas šalies bėgimo asociacijai, kuri suteikia šiam renginiui licenciją ir yra Didžiosios Britanijos lengvosios atletikos federacijos asocijuota narė.

Tad trečioji vieta varžybose, vykusiose balandžio 7 dieną, atiteko Melui Sykesui.

Škotijos lengvosios atletikos asociacijos pirmininkas Davidas Ovensas aiškino, kad jaučiasi nusivylęs sportininkės apgaule: „Labai apmaudu tai girdėti, turint galvoje, kad Joasia per pastaruosius kelerius metus buvo viena iš lyderių. Tikiuosi, kad tai bus jai pamoka ir ji galės atnaujinti savo sėkmingą karjerą“.

Prasikaltusios bėgikės draugas Adrianas Stottas aiškino, kad jo draugė į varžybas atvyko tiesiai iš Australijos ir poilsiui turėjo vos 48 valandas.

„Bėgimas vyko ne pagal planą. Ji sakė, kad trasoje jautė pykinimą, buvo pavargusi, todėl norėjo pasitraukti, – tikino D.Ovensas. – Ji visapusiškai bendradarbiavo su varžybų rengėjais tyrimo metu, suteikė jiems išsamią informaciją apie tai, kas nutiko. Ji nuoširdžiai gailisi“.

Vasario mėnesį ultramaratone Taivane M. Zakrzewski laimėjo 48 valandų varžybas ​​ir pasiekė pasaulio rekordą 255 mylių (411,5 km) bėgime.

Atstovaudama Didžiajai Britanijai planetos ultramaratoninikų čempionatuose 100 km trasoje ji 2011 metais ji iškovojo sidabrą, o 2014 ir 2015 metais – bronzą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.