EUROLYGA 2023

Rusų plaukikai neša muilą iš šalies – randa valstybes, kurios juos priglaudžia

Europos plaukimo čempionė Anastasija Kirpičnikova keičia sportinę pilietybę – ji jau nenori atstovauti Rusijai ir yra sutarusi tapti Prancūzijos sportininke.

Rusė Anastasija Kirpičnikova keičia sportinę pilietybę – yra sutarusi tapti Prancūzijos sportininke. <br> AFP/Scanpix.nuotr.
Rusė Anastasija Kirpičnikova keičia sportinę pilietybę – yra sutarusi tapti Prancūzijos sportininke. <br> AFP/Scanpix.nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 22, 2023, 10:41 AM

Europos plaukimo trumpajame take čempionė Anastasija Kirpičnikova paskelbė apie savo norą atsisakyti rusų pilietybės ir tapti Prancūzijos piliete, apie tai praneša rusų portalas „Match TV“.

Žinoma rusų plaukikė jau antrus metus treniruojasi Prancūzijoje ir sutarė su šios valstybės plaukimo federacija, kad ši tarpininkaus dėl prancūzų paso bei įtrauks rusę į šios šalies plaukimo rinktinę.

„Kirpičnikova panoro atstovauti Prancūzijai. Ji pati daro viską ir kaip mes to nenorėtume, negalime įsikišti ir sutrukdyti“, – sakė Rusijos plaukimo federacijos (VFP) prezidentas Vladimiras Salnikovas.

Tai ne pirmais rusų plaukimo atstovas, kuris panoro kuo greičiau atsisakyti rusiško paso ir startuoti už kitos valstybės vėliavą. Pilietybės atsisakė Rusijos plaukikas Markas Nikolajevas, kuris ketina atstovauti Australijos rinktinei.

Garsioji Rūtos Meilutytės varžovė Julija Jefimova jau daugiau kaip trejus metus gyvena JAV ir visiškai neskuba sugrįžti į šalį ir neatstovauja Rusijai. Kalbama, kad ji gaus Amerikos pasą ir galutinai baigs sportininkės karjerą.

22-ejų A.Kirpičnikova yra triskart Europos plaukimo trumpajame take čempionė 1500 metrų laisvuoju stiliumi plaukime. Ji taip pat turi pasaulio čempionato sidabro medalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.