EUROLYGA 2023

Baidarininkai ir kanojininkai Trakuose pradės varžybų sezoną ir kovos dėl vietos rinktinėje

Gegužės 6–7 d. Trakuose vyks pirmosios baidarių ir kanojų irklavimo varžybos šiais metais. Lietuvos taurės – D. ir Z. Survutų memorialo varžybose startuos daugiau negu du šimtai baidarių ir kanojų irkluotojų. Kartu su lietuviais, Trakuose varžysis ir svečiai iš Latvijos, Estijos, Lenkijos ir Ukrainos.

Trakuose vyks baidarių ir kanojų irklavimo varžybos.<br>BKI nuotr.
Trakuose vyks baidarių ir kanojų irklavimo varžybos.<br>BKI nuotr.
Trakuose vyks baidarių ir kanojų irklavimo varžybos.<br>BKI nuotr.
Trakuose vyks baidarių ir kanojų irklavimo varžybos.<br>BKI nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

BKI.lt

May 4, 2023, 5:22 PM

Trakuose bus kovojama ir dėl vietos Lietuvos rinktinėje. Po Lietuvos taurės varžybų bus suformuota Lietuvos rinktinės sudėtis, kuri vyks į birželio 21–23 d. Krokuvoje vyksiančias Europos žaidynes.

„Europos žaidynėse startuos aštuonios Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojų įgulos. Pagal federacijos nustatytas taisykles, atranka į rinktinę vyks Lietuvos taurės varžybose. Geriausiai pasirodę irkluotojai įgis teisę startuoti Europos žaidynėse. Laukia rimta kova, nes konkurencija kai kuriose distancijose yra didžiulė. Pasaulio ir Europos čempionatuose valstybei vienoje distancijoje gali atstovauti tik viena įgula, todėl tik Lietuvos taurės laimėtojai paklius į rinktinę“, – sako Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos prezidentas Aleksandras Alekrinskis.

Trakuose prie starto linijos stos visi geriausi Lietuvos baidarininkai ir kanojininkai – olimpinių žaidynių prizininkai ir dalyviai, pasaulio ir Europos čempionatų nugalėtojai ir prizininkai – Mindaugas Maldonis, Andrejus Olijnikas, Artūras Seja, Ignas Navakauskas, Henrikas Žustautas, Vadimas Korobovas, Aurimas Lankas, Edvinas Ramanauskas ir kiti.

„Jau ne vienerius metus didžiausia konkurencija yra tarp baidarininkų sprinterių. Patekti į keturviečių baidarių pirmąją komandą pretendavo net devyni sportininkai. Už pirmos komandos borto likę baidarininkai taip pat yra stiprūs ir mes iššūkį dėl teisės startuoti Europos žaidynėse. Favoritų statusą reiks įrodyti ir kitiems irkluotojams, kurie jau ne vienerius metus atstovauja Lietuvai tarptautinėse varžybose. Šiais metais prasideda kova ir dėl olimpinių kelialapių į Paryžiaus žaidynes, todėl laukia labai svarbus sezonas nuo pat pirmųjų varžybų“, – sako Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos generalinis sekretorius ir treneris Romas Petrukanecas.

Lietuvos taurės – D. ir Z. Survutų memorialo varžybose šeštadienį nuo 15.00 val. prasidės 1000 ir 500 m nuotolių finalai. Sekmadienį nuo 14.30 val. vyks finaliniai plaukimai 200 m distancijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.