EUROLYGA 2023

Pirmą kartą surengtame „RASA Druskininkai Marathon“ maratone triumfavo M. Dirsė ir ukrainietė

Sekmadienį vieną gražiausių Lietuvos kurortų – Druskininkus – nuspalvino bėgikų minia. Per 600 aktyviai nusiteikusių žmonių išbandė savo jėgas tradiciniame „RASA Druskininkų Marathon“ renginyje, kuris šiemet tapo istoriniu – pirmą sykį programoje buvo įtraukta prestižinė maratono rungtis.

 Modestas Dirsė<br> A.Savickio nuotr.
 Modestas Dirsė<br> A.Savickio nuotr.
 Moterų maratone nugalėjo ukrainietė Veronika Kalašnikova.<br> A.Savickio nuotr.
 Moterų maratone nugalėjo ukrainietė Veronika Kalašnikova.<br> A.Savickio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-05-09 08:50

Šioje distancijoje pirmaisiais čempionais tapo Modestas Dirsė ir ukrainietė Veronika Kalašnikova.

M. Dirsė nuostabios gamtos apsuptyje esančioje trasoje maratono distanciją įveikė per 2 val. 33 min. 16 sek. Jis gana užtikrintai aplenkė antrąją vietą užėmusį Andrių Šipkiną (2:43.41) bei trečioje pozicijoje finišavusį ukrainietį Andrejų Pavelko (2:46.54).

„Įspūdžiai geri. Patiko pati trasa, nes nemaža jos dalis driekėsi miško keliukais, prie Nemuno ir aplink ežerus, todėl vizualiai trasa labai graži su daug gamtos elementų. Trasa gana sudėtinga, su daug staigių posūkių, staigiomis įkalnėmis ir nuokalnėmis, todėl kojoms jautėsi nemažai įtampos“, – įspūdžiais dalinosi M. Dirsė.

M. Dirsei tai buvo antras laimėtas maratonas per dvi savaites. Prieš tai jis triumfavo maratone Kaune.

„Prieš varžybas Druskininkuose neplanavau konkretaus laiko. Tikslas buvo prabėgti komfortiškai ir tolygiai visą distanciją.

Pirmą pusę bėgau su estafetės bėgiku ir pusmaratonio laimėtoju, tai pusę distancijos įveikiau pasišnekučiuodamas ir pats bėgimas labai neprailgo.

Kai likau vienas, tapo šiek tiek liūdniau, bet norėjau išlaikyti tą patį tempą“, – pasakojo „RASA Druskininkai Marathon“ maratono nugalėtojas.

Tarp moterų nugalėjusi V. Kalašnikova finišavo per 3 val. 19 min. 4 sek. Tai buvo dešimtas rezultatas tarp visų dalyvių.

Antroji vieta atiteko druskininkietei Jūratei Antanavičienei (3:40.13), trečioji – Gintarei Sukarevičienei (3:44.17).

Daugiau nei 100 dalyvių stojo į startą įprastoje šio renginio distancijoje – pusmaratonyje. Čia greičiausias buvo Vaidas Ramanauskas, finišavęs per 1 val. 16 min. 30 sek.

Antrąją vietą užėmė Tadas Pultinavičius (1:20.44), trečiąją – Andrius Semionovas (1:22.04).

Tarp moterų nugalėjo šeimininkė – druskininkietė Monika Cimakauskaitė (1:37.53). Antra liko Jurgita Kašėtienė (1:43.41), trečia – dar viena Druskininkų gyventoja Audronė Radzevičienė (1:44.16).

Šiuo etapu finišavo projekto „Bėk su draugu Druskininkuose“ estafetės 2x10 km pirmasis sezonas. Druskininkuose šią estafetė greičiausiai įveikė Jonavos „Top Exchange“ atstovai. Pusmaratonio ir estafetės prizininkams atiteko „Sportland“ įteigti „Adidas“ dovanų čekiai.

„Džiaugiamės, kad Lietuvos kurortai tampa puikia vieta ne tik pasyviam poilsiui, bet ir sportiniams renginiams. Augantis dalyvių skaičius rodo, kad visą tai vertina tiek patys miestelėnai, tiek miesto svečiai.

Mums visada smagu priziniu fondu prisidėti prie motyvacijos dalyvauti, bėgti, varžytis su kitais bei pačiu savimi“, – sakė „Sportland“ marketingo vadovė Edita Čivilytė.

Ne ką mažiau dalyvių varžėsi ir visada didelio populiarumo susilaukiančiame „Garmin“ 10,5 km bėgime. Varžovams vilčių šįkart nepaliko Rimvydas Alminas – 35 min. 23 sek. Antras liko Darius Petkevičius (36.15), trečias – Nickas Kuzas (38.49).

Moterų tarpe triumfavo Iveta Valūnaitė (45.00), aplenkusi Agnė Malinauskaitę (46.18) bei Laurą Vaitkevičienę (47.49). Šios rungties nugalėtojams atiteko ypatingi prizai – „Garmin“ laikrodžiai.

5 km distancijoje nugalėtojais tapo Linas Diraitis (16.50) ir Tatjana Sakalauskienė (21.12). Na o patys jauniausiai bėgikai, tiek su tėveliais, tiek be jų sudalyvavo kaip visada nuotaikingame 500 m bėgime.

Visi renginio dalyviai buvo apdovanoti specialiais bėgimo medaliais, o po finišo pavaišinti "RASA licht active life" – itin tyru natūraliu mineraliniu vandeniu. Vaikai taip pat buvo apdovanoti rėmėjų dovanėlėmis, medaliais bei galėjo vaišintis „Rasa Kids“ vandeniu.

Dar keliasdešimt žmonių šiame bėgime sudalyvavo virtualiai – norimą distanciją įveikė savo pasirinktoje vietoje.

„RASA Druskininkai Marathon“ maratonas yra „Bėk drauge su draugu Druskininkuose“ projekto dalis, kuri bendrai finansuojama Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurias administruoja Nacionalinė sporto agentūra prie Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.