EUROLYGA 2023

Ereliais pasijutę Rusijos boksininkai vis dar tikisi pralaužti duris į 2023 metų Europos žaidynes

Rusijos bokso federacija (RBF) oficialiai pareiškė norą dalyvauti šių metų Europos žaidynėse Krokuvoje, kur bus kovojama dėl bilietų į 2024 m. olimpines žaidynes.

Rusijos atstovas Muslimas Gadžimagomedovas laimėjo auksą pasaulio čempionate.<br> AP/Scanpix nuotr.
Rusijos atstovas Muslimas Gadžimagomedovas laimėjo auksą pasaulio čempionate.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2023, 10:35 PM

RBF generalinė sekretorė Tatjana Kirijenko tvirtino, kad Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) leido jiems dalyvauti „neutraliu statusu“, tačiau žaidynių šeimininkė Lenkija jau anksčiau pareiškė, kad jiems nebus leista startuoti.

Jos teigimu, RBF bendradarbiauja su Rusijos olimpiniu komitetu ir sporto ministerija, tikėdamasi, kad viskas „susitvarkys“.

„Kol kas mums tai yra paslaptis, apgaubta tamsos, – TASS sakė T.Kirijenko. – Dirbame su Sporto ministerija ir Rusijos olimpiniu komitetu, kuriame taktinį planą.

Europos žaidynės vyks Lenkijoje. IOC leidžia mums dalyvauti neutraliu statusu, bet Lenkija pareiškė, kad Rusijos ir Baltarusijos boksininkai nebus įleisti.

Suprantame šią situaciją ir tikimės, kad viskas susitvarkys. Tikimės, kad vaikinai vyks į Europos žaidynes. Bet jei nepavyks, turėsime planą.“

Praėjusią savaitę Taškente vykusiame Tarptautinės bokso asociacijos (IBA) pasaulio vyrų bokso čempionate Muslimas Gadžimagomedovas ir Šarabutdinas Atajevas iškovojo Rusijai aukso medalius.

Dar keturi Rusijos boksininkai – Edmondas Chudojanas, Dmitrijus Dvali, Vsevolodas Šumkovas ir Imamas Chatajevas – pelnė bronzos medalius.

Praėjusių metų spalį Kremliaus parankinio Umaro Kremliovo vadovaujama IBA paskelbė, kad Rusijos ir Baltarusijos boksininkai gali varžytis su savo nacionaliniais simboliais.

IBA tapo pirmąja ir vienintele tarptautine federacija, kuri tai padarė nuo karo Ukrainoje pradžios 2022 metų vasarį.

IOC praėjusį mėnesį nusprendė, kad Rusijos ir Baltarusijos sportininkams turėtų būti leista grįžti į pasaulinę sporto sceną kaip neutraliems asmenims, jei jie nepalaikys karo Ukrainoje ir nėra susiję su kariuomene.

2023 m. Europos žaidynės Lenkijoje – atrankos į Prancūzijos sostinėje olimpines žaidynes žemyno varžybos.

RBF pirmininkas Eduardas Kravcovas pripažino, kad Rusijos sportininkams būtų lengviau patekti į olimpiadą per grįžus į varžybas Europoje, o ne į Azijoje.

Daugelis Rusijos nacionalinių federacijų svarstė galimybę prisijungti prie Azijos po to, kai Azijos olimpinė taryba paskelbė, kad bus gali leisti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti savo varžybose.

Neseniai Rusijos šachmatų federacija perėjo iš Europos šachmatų sąjungos į Azijos šachmatų konfederaciją.

E.Kravcovas taip pat tvirtino, kad Rusijos boksininkai gavo kvietimus dalyvauti Europos olimpinėse atrankos varžybose. RBF lauks Europos olimpinių komitetų sprendimo prieš nuspręsdama dalyvauti atidėtose 2022 m. Azijos žaidynėse, kurios šiemet vyks Handžou mieste Kinijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.