EUROLYGA 2023

Pirmąją Lietuvos kerlingo asociacijos taurę iškovojo „Skipo“ moterys

Kaune finišavo pirmą kartą surengtas Lietuvos kerlingo asociacijos (LKA) taurės turnyras. Po keturių varžybų etapų paaiškėjo ir pirmieji čempionai, o jei tiksliau – pirmosios čempionės, mat nugalėtojų taurę į viršų kels iš moterų sudaryta Virginijos Paulauskaitės „Skipo“ komanda.

 Kerlingo čempionato momentas<br>Lino Žemgulio nuotr.
 Kerlingo čempionato momentas<br>Lino Žemgulio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-16 11:36, atnaujinta 2023-05-16 12:04

V. Paulauskaitė kartu su Rūta Blažiene, Olga Dvojeglazova, Justina Zalieckiene ir Dovile Aukštuolyte sėkmingai gina Lietuvos vardą tarptautiniame lygmenyje, todėl nenuostabu, kad savo lygį jos įrodė ir Lietuvoje.

„Skipas“ LKA taurės turnyre laimėjo visus keturis susitikimas. Paskutiniame etape ši komanda 9:4 pranoko Arūno Skrolio „DeARCH“ ekipą.

„Galime pasidžiaugti ir pasveikinti mūsų ilgametės atletės V. Paulauskaitės komandą „Skipas“. Simboliška, kad būtent ji iškovojo pirmąją LKA taurę, nes ši komanda ir jos kapitonė investavo labai daug darbo, pastangų, laiko, kad pasiektų geriausius rezultatus mūsų šalies kerlingo istorijoje. Labai tikiuosi, kad šios komandos pasiekimai bus paskata ir motyvacija visiems mūsų bendruomenėje, kad nuosekliai siekiant savo tikslų, viskas yra įmanoma“, – pabrėžė LKA prezidentas Tadas Vyskupaitis.

Ypač intriguojantis buvo kitas ketvirto etapo susitikimas, kuriame iš pasaulio veteranių čempionato sugrįžusios žaidėjos su „Slydžio“ komanda 9:8 išplėšė pergalę prieš Kauno kerlingo klubo atstoves, nors po šešių kėlinukų dar atsiliko 6:8.

Galutinėje LKA įskaitoje antrąją vietą užėmė „DeARCH“, trečiąją – „Slydis“.

LKA taurės varžybose iš viso savo jėgas išbandė devynios komandos, kurių nevaržė jokie sudėties apribojimai. Kartu varžėsi ir vyrai, ir moterys, ir mišrios komandos, ir jaunimas, ir veteranai. Tokie ir buvo LKA taurės tikslai – suteikti komandoms daugiau žaidybinės praktikos bei pritraukti daugiau žaidėjų.

„Taurės idėja tikrai pasiteisino. Tai naujas ir kitoks nacionalinis turnyras, papildęs Lietuvos čempionatus. Jeigu pastaruosiuose dalyvauja komandos, atitinkančios tam tikrus kriterijus, tai taurės turnyro esmė – visos komandos gali varžytis tarpusavyje. Šiemet pavyko LKA taurę organizuoti antroje sezono dalyje. Jei tik bus galimybė, mėginsime išplėsti šį turnyrą tiek laike, tiek ir komandų įtraukime“, – sakė T. Vyskupaitis.

Vertinti visas pirmo turnyro naudas dar anksti, tačiau faktai yra tokie – kerlingą pamatė ir išbandė daugiau žmonių.

„Tikiuosi, kad ateityje galėsime džiaugtis didėjančia ir stiprėjančia mūsų bendruomene“, – vylėsi T. Vyskupaitis.

Pirmą kartą Lietuvos istorijoje visos komandos turėjo puikias galimybes treniruotis savo šalyje, mat Kauno ledo rūmų viena iš salių du mėnesius buvo pritaikyta tik akmenslydžio reikmėms. Tiesa, tai pareikalavo nemažai resursų.

„Mums, kaip organizatoriams, taip pat buvo daug pamokų – ledo ruošimo ir kokybės išlaikymo arenoje iššūkiai, varžybų organizavimas, komandų pritraukimas. Visa tai reikalauja didelio įdirbio ir yra ilgalaikis procesas“, – pabrėžė T. Vyskupaitis.

LKA čempione tapusią V. Paulauskaitės komandą vėl bus galima išvysti jau visai netrukus. Ji dalyvaus gegužės 18–21 dieną vyksiančiame Lietuvos moterų kerlingo čempionate. Tuo pat metu vyks ir Lietuvos vyrų kerlingo pirmenybės. Šie čempionatai vainikuos šį aktyvų Lietuvos kerlingo sezoną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.