EUROLYGA 2023

Tokių pasaulyje vos penki: „SEB arenai“ suteiktas ITF Nacionalinio treniruočių centro statusas

Tarptautinė teniso federacija (ITF) Vilniuje esančiai „SEB arenai“ suteikė Nacionalinio treniruočių centro statusą. Tai liudijantį ženklelį „SEB arenos“ atstovams šiandien įteikė Vilniuje viešintis ITF Vystymo vadovas Luca Santilli.

„SEB arena“ <br>S.Čirbos nuotr.
„SEB arena“ <br>S.Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2023, 12:56 PM

Nacionalinis treniruočių centras yra ITF infrastruktūros, sportininkų ugdymo ir teniso vystymo programų kokybės vertinimo sistema, padedanti išskirti geriausius teniso centrus valstybėse ir regionuose. „SEB arena“ tapo penktuoju teniso centru pasaulyje, kuriam buvo suteiktas toks įvertinimas. Kiti tokio įvertinimo sulaukę centrai yra Prancūzijoje, D. Britanijoje, JAV ir Honkonge.

„Tai 15 metų kryptingo darbo vystant ir puoselėjant šalies tenisą įvertinimas. Galėdami pasiūlyti paties aukščiausio lygio tarptautinius standartus atitinkančią infrastruktūrą investuojame ne tik į efektyvesnį sportininkų ugdymą, bet ir garsiname Lietuvos vardą – smagu, kad pasauliniame teniso žemėlapyje jis tampa vis ryškesnis“, – sako Sigita Survilaitė-Mekionienė, areną valdančios įmonės „Darnu Group“ generalinė direktorė.

Ramūnas Grušas, Lietuvos teniso sąjungos prezidentas, teigia, kad ITF arenai suteikė sidabro ženklelį, liudijantį jos tinkamumą aukšto meistriškumo sportininkų ugdymui, jaunių, suaugusių bei neįgaliųjų nacionalinių rinktinių treniravimuisi.

Anot jo, arenos sertifikavimo procesas truko daugiau nei 2 metus, o jo metu tarptautinės federacijos ekspertai detaliai vertino arenos infrastruktūrą, čia dirbančio personalo – teniso, fizinio rengimo trenerių, kineziterapeutų, psichologų – kompetenciją, jos kėlimo sistemą, centro vadybos ir sportininkų ugdymo vadybos procesų valdymą, sportininkų ugdymo programos kokybę, organizuojamų turnyrų ir projektų įvairovę bei kokybę.

„Paprastai tariant, ITF patvirtino, kad arenoje yra sudarytos visos reikiamos sąlygos aukščiausio lygio tenisininkų ugdymui, rengimui ir treniruotėms. Kalbama čia ne tik apie sportinę dalį – teniso aikšteles ar fizinio rengimo erdves. Šio įvertinimo, manau, nebūtume gavę, jei, pavyzdžiui, arenoje neturėtumėme viešbučio ar restorano“, – pasakoja R. Grušas.

Jis sako, kad Nacionalinio treniruočių centro statuso suteikimas yra svarbus ne tik pačiai arenai, tačiau ir visam Lietuvos tenisui. „Labai tikiuosi, kad ilgainiui šis mūsų turimos infrastruktūros įvertinimas virs naujomis didelėmis pergalėmis didžiausiuose pasaulio teniso aikštynuose bei šios sporto šakos populiarumo augimu“.

„SEB arena“ duris atvėrė 2008 metais. Po pernai vykusio paskutinio plėtros etapo, į kurį „Darnu Group“ investavo per 10 mln. eurų, arenoje veikia 28 uždaros teniso aikštelės, tarp jų ir 1,5 tūkst. žiūrovų talpinantis centrinis kortas. Čia taip pat veikia tenisininkams skirta fizinio rengimo salė, sporto klubas, viešbutis, restoranas.

Čia treniruojasi ir svarbiausioms varžyboms rengiasi Lietuvos vyrų, moterų, jaunių, neįgaliųjų teniso rinktinės ir jų nariai. Arenoje vyksta Daviso ir Billie Jean King taurių varžybos, Teniso profesionalų asociacijos (ATP) „Challenger“ serijos turnyrai, ITF „World Tennis Tour“ vyrų ir moterų serijos varžybos, įvairūs tarptautiniai jaunių turnyrai.

„SEB arena“ taip pat yra Vilniaus teniso akademijos namais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.