EUROLYGA 2023

Olimpinio komiteto prezidentas ir vėl turi žinią dėl rusų dalyvavimo 2024-ųjų Paryžiuje

Į Bulgariją atvykęs Tarptautinio olimpinio komiteto prezidentas (IOC) 69-erių Thomasas Bachas ir vėl praleido galimybę patylėti – jis bandė paaiškinti, kurių šalių atstovus jis norėtų matyti 2024 metų vasaros žaidynėse Paryžiuje.

Th.Bachas.<br>ZP/Scanpix nuotr.
Th.Bachas.<br>ZP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 18, 2023, 8:48 AM, atnaujinta Nov 20, 2023, 12:30 PM

„Mūsų organizacijos rekomendacija aiški – atrankos varžybose reikia leisti dalyvauti apskritai visų šalių sportininkams. Tikiuosi, kad tarptautinės federacijos tū siūlymų ir laikysis.

Džiaugiuosi, kad tokia nuostata sulaukė ir Bulgarijos prezidento Rumeno Radevo palaikymo. Jis taip pat nori, kad visų 206 valstybių nacionalinių olimpinių komitetų sportininkai galėtų dalyvauti 2024 metų olimpinėse žaidynėse“, – „Blitz Sport“ cituoja T.Bachą.

Jis pratęsė savo mintis, kurios buvo išsakytos Kinijos žiniasklaidai dar prieš porą savaičių apie rusų ir baltarusių galimybes startuoti kitąmet vyksiančiose žaidynėse.

„Imamės visų pastangų, kad įvykdytume olimpinio judėjimo misiją, kad į tarptautines varžybas Rusijos ir Baltarusijos sportininkai grįžtų su tarptautiniais pasais.

Glaudžiai bendradarbiaujame su tarptautinėmis federacijos, kurios yra atsakingos už varžybų organizaciją. Tikimės, kad šių šalių sportininkai Paryžiaus olimpinėse žaidynėse galės dalyvauti su neutraliu atleto statusu“, – tuomet teigė T.Bachas.

Primename, kad IOC vykdomoji valdyba kovo mėnesį rekomendavo leisti individualiems sportininkams iš Rusijos ir Baltarusijos grįžti į tarptautinį sportą, jei jie nepalaikys invazijos į Ukrainą.

Nors daugelio valstybių, įskaitant ir Lietuvą, toks IOC sprendimas netenkino, tačiau nemaža dalis sporto federacijų jau pasinaudojo šia rekomendacija ir sugrąžino šalių agresorių atletus – rusai jau matomi stalo tenise, dziudo, sunkiojoje atletikoje.

Kovo 28-ąją IOC rekomendavo įvykiams Ukrainoje nepritariantiems baltarusiams ir rusams leisti startuoti atrankose ir olimpiadose.

Tuo pat metu tie agresorių sportininkai, kurie susiję su savo šalių armijų sporto klubais ar saugumo struktūromis, rekomenduojama neleisti dalyvauti olimpiniame judėjime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.