EUROLYGA 2023

R. Meilutytė ir dar kartą sėkmingai plaukė Barselonoje

Barselonoje tęsiasi antrasis „Mare Nostrum“ plaukimo varžybų etapas, kuriame dalyvauja du mūsų šalies atstovai. Ketvirtadienį vyrų 100 m plaukimo krūtine atranką laimėjo ir į finalą prasimušė Andrius Šidlauskas, distanciją įveikęs per 1 min. 1.07 sek.

Rūta Meilutytė.<br>G.Scalos nuotr.
Rūta Meilutytė.<br>G.Scalos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-18 14:11

Ketvirtadienį vakare A finale plauks ir garsioji Rūta Meilutytė, kuri atrankoje varžėsi savo mėgstamoje 50 m plaukimo krūtine distancijoje. Olimpinė čempionė ir pasaulio rekordininkė šįkart nuotolį nuplaukė per 31.08 sek. ir užėmė trečia vietą.

Atranką laimėjo britė Imogen Clark, kurios laikas – 30.50 sek.

R.Meilutytė trečiadienį jau iškovojo kelialapį į 2024 metų Paryžiaus olimpiadą, kai B finale sugebėjo įvykdyti 100 m plaukimo krūtine olimpinį normatyvą.

Lietuvos plaukikė užtikrintai įveikė visas šio finalo dalyves ir finišavo per 1 min. 6,38 sek. Su tokiu laiku A finale lietuvė būtų iškovojusi sidabro medalį.

Visi trys „Mare Nostrum“ etapai yra įtraukti į oficialų tarptautinės federacijos kalendorių – varžybų dalyviai juose gali išsikovoti kelialapius į planetos čempionatą ar olimpiadą.

Be R.Meilutytės kvietimą į kitų metų olimpiadą turi Danas Rapšys, įvykdęs normatyvus 200 ir 400 m plaukimo laisvuoju stiliumi rungtyse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.