EUROLYGA 2023

Rusijos sunkiaatlečiai liko nieko nepešę: pavėlavo pateikti dokumentus Paryžiaus olimpiados atrankai

Netikėtai išsisprendė klausimas dėl Rusijos sunkiaatlečių dalyvavimo 2024 metų Paryžiaus olimpinių žaidynių atrankoje – agresorių šalies sunkios atletikos federacija tiesiog nespėjo pateikti dokumentų.

Rusijos sunkiaatlečių nebus olimpinėje atrankoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rusijos sunkiaatlečių nebus olimpinėje atrankoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 21, 2023, 10:42 AM, atnaujinta May 21, 2023, 10:44 AM

Tad Rusija turės praleisti 2024 m. Paryžiaus olimpines sunkiosios atletikos varžybas, nes nesilaikė Tarptautinės sunkiosios atletikos federacijos (IWF) nustatyto termino.

IWF pranešė. 13 sportininkų, turinčių Baltarusijos pasus, buvo patvirtinti, tačiau iki IWF nustatyto termino (gegužės 15 d.) niekas iš Rusijos neatsiuntė dokumentų, įskaitant pasirašytą įsipareigojimą nepalaikyti agresijos prieš Ukrainą.

IWF vykdomoji valdyba paskelbė individualių neutralių sportininkų (AIN), kurie turi teisę dalyvauti IWF „Grand Prix“ varžybose Havanoje nuo birželio 8 iki 18 d., sąrašą.

Pagal IWF reglamentą, jokie sunkiaatlečiai, kurie nedalyvaus atrankoje bent penkeriose varžybose , negali vykti į Paryžių. Atranka baigsis kitą balandį.

Praėjusią savaitę Rusija griežtai sureagavo į IWF nustatytas sąlygas patekti į atranką irr jau pasibaigus nustatytam terminui išsiuntė pasipiktinimo laišką.

Rusijos sunkiosios atletikos federacijos prezidentas Maksimas Agapitovas tvirtino, kad IWF keliamos sąlygos, pagrįstos Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) rekomendacijomis ir panašios į kitų sporto šakų sąlygas, yra „diskriminacinės“ ir prieštarauja Olimpinei chartijai.

IWF pranešime teigiama: „Iki nustatyto termino pabaigos (2023 m. gegužės 15 d.) nebuvo gauta jokių pasirašytų deklaracijų iš sportininkų ar pagalbinio personalo, turinčio Rusijos pasą. Todėl sunkiaatlečiai ir su jais susiję darbuotojai su Rusijos pasais prarado galimybę patekti į būsimą IWF renginį Kuboje.

IWF suteikė vienodą ir sąžiningą galimybę abiejų suinteresuotų šalių sportininkams ir pagalbiniam personalui dalyvauti IWF „Grand Prix“ varžybose Havanoje. Šios rekomendacijos atitinka TOK gaires.

IWF pasirinko neišskyrimo politiką, nes yra giliai įsitikinęs, kad sportas yra viena iš galingiausių tarptautinės vienybės ir solidarumo priemonių.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.