EUROLYGA 2023

Pasiruošimas planetos pirmenybėms – Baltijos šalių graplingo čempionatas

Birželio 3 dieną geriausi Lietuvos, Latvijos ir Estijos graplingo imtynininkai rinksis Jonavoje, kur bus surengtas „Baltic Open“ čempionatas. Tampa gražia tradicija, kad Baltijos šalių čempionatus galima vadinti generaline repeticija prieš svarbiausią metų renginį – pasaulio graplingo čempionatą.

Pasiruošimas planetos pirmenybėms – Baltijos šalių graplingo čempionatas.<br> Organizatorių nuotr.
Pasiruošimas planetos pirmenybėms – Baltijos šalių graplingo čempionatas.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2023, 2:59 PM

„Stengiamės padaryti viską, kas nuo mūsų priklauso. Turiu omeny tai, kad jei įmanoma bent kiek geriau Lietuvos kovotojus paruošti pasaulio čempionatui, tai ir turime padaryti. Šie metai tokie, kad mūsų kovotojai varžysis ir pasaulio džiudžitsu čempionate, tad „Baltic Open“ turnyras gali būti geras pasiruošimo etapas ir jam“, – sakė Kęstutis Smirnovas.

Likus dviem savaitėms iki renginio vyko tradicinis teisėjų pasiruošimo seminaras. Tiesa, skirtingai nei ankstesniais kartais, teisėjai mokėsi dirbti su nauja smoothcomp sistema.

„Gyvenimas sparčiai tobulėja, todėl turime bandyti judėti su juo, neatsilikti ir ieškoti naujovių. „Baltic Open“ bus įvadinės varžybos šiai sistemai, tačiau vėliau ir visi kiti turnyrai bus organizuojami būtent per ją“, – sakė K.Smirnovas.

Praėjusiais metais Jonavoje rengtas Baltijos šalių graplingo turnyras tapo rekordiniu. Šiemet tikimasi pasiekti 2022 metų rezultatą.

„Jei mūsų nesustabdė COVID pandemija, tai, galvoju, kad mūsų negali sustabdyti niekas. Tik priminsiu, kad 2021 metais į mūsų mieste vykusį Baltijos šalių čempionatą susirinko 220 dalyvių. Natūralu, kad pernai tas skaičius buvo didesnis ir nematau priežasčių, kodėl šiemet turėtų būti kitaip.

Jonava gali pasigirti gražia arena, dideliu savivaldybės palaikymu, augančiu sportininkų lygiu. Jonava yra labai patogioje geografiškai padėtyje. Tai leidžia augti“, – sakė pagrindinis turnyro organizatorius, Lietuvos graplingo federacijos viceprezidentas Arnoldas Lukošiūnas.

Į Jonavą jau atkeliavo diržai, kurie bus skirti disciplinų su kimono ir be kimono nugalėtojams. Kaip ir ankstesniais metais, be Baltijos šalių atstovų renginyje žada apsilankyti ir egzotinių šalių kovotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.