EUROLYGA 2023

Ukrainietė paaiškino, kodėl nepadavė rankos baltarusių žvaigždei A. Sabalenkai: „Negerbiu jos“

Atvirajame Prancūzijos teniso čempionate jau pirmąją dieną nuskambėjo skandalas dėl Ukrainos tenisininkės Martos Kostiuk pozicijos agresorių atžvilgiu. Nors Prancūzijos publika nesuprato ukrainietės, M. Kostiuk jautėsi teisi ir paaiškino savo veiksmus.

 Marta Kostiuk.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Marta Kostiuk.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 M.Kostiuk (kairėje) nepadavė rankos A.Sabalenkai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 M.Kostiuk (kairėje) nepadavė rankos A.Sabalenkai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 29, 2023, 8:29 AM, atnaujinta May 29, 2023, 8:35 AM

Baltarusė Aryna Sabalenka (WTA 2) pirmame rate 6:3, 6:2 įveikė ukrainietę M.Kostiuk (WTA 39), tačiau po mačo įsiplieskė emocijos.

M.Kostiuk jau ne pirmą kartą nepadavė rankos Rusijos ar Baltarusijos atstovėms.

Bet šįkart A.Sabalenka užsigavo.

Kai M.Kostiuk paliko aikštę, A.Sabalenka pridėjo pirštus prie galvos ir pradėjo juos sukti tarsi rodydama, kad ukrainietė elgiasi neprotingai.

Ukrainietė pabrėžė, kad A.Sabalenka nesmerkia to, kas vyksta Ukrainoje, ir kalba aptakiai.

„Nė vienas iš Rusijos ar Baltarusijos sportininkų nepalaiko karo. Kaip galite palaikyti karą? Normalūs žmonės to niekada nedarys. Jei karą būtų galima kaip nors paveikti, jei jis galėtų būti baigtas, tai padarytume. Bet, deja, negalime, – po mačo kalbėjo A.Sabalenka.

Po kelių minučių į jos žodžius atsakė Ukrainos tenisininkė.

„Niekas asmeniškai nesako, kad palaiko karą. Manau, kad reikia užduoti klausimą kitaip. Jos reikėtų paklausti, kas turėtų laimėti. Jei klausimas būtų užduotas taip, nežinau, ar ji būtų pasakiusi „Ukraina“. Tokios deklaracijos daug ką keičia.

Nežinau, kodėl jai taip sunku apie tai kalbėti. Po šio turnyro ji gali būti vienos populiariausių sporto šakų pasaulyje reitingo pirmuoju numeriu.

Paprasčiau tariant, ji gali nusiųsti stiprią žinią žmonėms. Ji turi balsą, kuris gali pasiekti daugybę žmonių“, – kalbėjo ukrainietė.

Ji sulaukė klausimo, ar nekenčia baltarusės.

„Ne tai, kad aš jos nekenčiu. Niekada to nesakiau nei privačiai, nei viešai. Tiesiog negerbiu jos už užimamą poziciją visoje šioje situacijoje“, – atsakė M.Kostiuk.

Ukrainietė taip pat buvo paklausta apie prancūzų publikos reakciją, kuri po rungtynių su baltaruse ją nušvilpė už tai, kad nepaspaudė rankos.

„Šių žmonių reakciją norėčiau pamatyti po 10 metų, kai baigsis karas. Nemanau, kad jie jausis gerai dėl to, ką padarė“, – atsakė M.Kostiuk.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.