EUROLYGA 2023

Viena iš geriausių Lietuvos rankininkių Ž. Jurgutytė padėjo karjeroje tašką

Viena iš geriausių šio amžiaus Lietuvos rankininkių Živilė Jurgutytė baigė sportininkės karjerą. Šeštadienį ji žaidė paskutines rungtynes vilkėdama Lėverkuzeno „Bayer“ komandos aprangą.

 Živilė Jurgutytė<br> Imago/Scanpix nuotr.
 Živilė Jurgutytė<br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2023, 5:22 PM, atnaujinta May 29, 2023, 5:49 PM

„Jaučiu, kad atėjo laikas baigti karjerą. Džiaugiuosi, kad galėjau taip ilgai užsiimti mėgstama veikla. Dabar galiu pasakyti, kad rankininkės karjeroje viską padariau teisingai. Žaisti rankinį – didžiausias mano gyvenimo džiaugsmas. Man vis dar patinka žaisti, kasdien eiti į treniruotes ir kovoti per rungtynes kartu su komandos draugėmis. Tačiau atėjo laikas pradėti kitokį gyvenimą ir mėgautis kitais dalykais“, – prieš kelias dienas „Bayer“ klubo interneto svetainei sakė baigti karjerą nusprendusi 36 metų Živilė Jurgutytė.

Iš Tauragės kilusios Ž.Jurgutytės pavardė Lietuvos rankinio bendruomenei tapo žinoma prieš beveik du dešimtmečius. Tauragietė anksti persikraustė į sostinę ir būdama 17-os jau žaidė Vilniaus „Eglėje“, kuri tuo metu buvo gana aiški Lietuvos moterų lygos lyderė.

Šešis kartus paeiliui Lietuvos čempione tapusi įžaidėja 2010 metais pakėlė sparnus į užsienį ir išvyko į Prancūziją. Ž.Jurgutytė keturis sezonus atstovavo „Mios-Biganos“ ekipai, su kuria pasiekė didžiausią karjeros pergalę. 2011 metais lietuvė padėjo „Mios-Biganos“ iškovoti Europos iššūkio taurę.

2014 metais Ž.Jurgutytė pakeitė šalį ir nuo tada devynis sezonus, iki pat karjeros pabaigos, rungtyniavo Vokietijos klubuose. Deja, jos debiutas Vokietijoje buvo labai kartus. 2014 metų vasarą su „Bietigheim“ klubu sutartį sudariusiai rankininkei dar ikisezoninėje stovykloje trūko kryžminiai raiščiai ir ji į aikštę grįžo tik 2015 metų vasarą. Po sunkios traumos Ž.Jurgutytė atsigavo labai lėtai ir nepritapo sustiprėjusioje Bytighaimo komandoje, todėl 2016 metų pradžioje buvo paskolinta antrosios bundeslygos „Trier“ klubui.

Po kelių mėnesių Lietuvos rinktinės rankininkė grįžo į pirmąją bundeslygą. Bet jau ne į „Bietigheim“, bet į Lėverkuzeno „Bayer“ komandą, kurioje nuo 2016 metų vasaros žaidė septynis sezonus.

„Bayer“ yra vienas iš labiausiai tituluotų Vokietijos moterų rankinio klubų, bet skambiausias pergales iškovojo dar praėjusiame amžiuje. Pastaraisiais metais Lėverkuzeno komanda daugiausia rėmėsi jaunomis rankininkėmis ir kovojo dėl vietų bundeslygos lentelės viduryje. Ž.Jurgutytė buvo ne šiaip vyriausia „Bayer“ žaidėja – pastarąjį sezoną beveik visos komandos draugės, išskyrus vieną, buvo daugiau nei dešimčia metų jaunesnės negu lietuvė.

Ką tik pasibaigusiose Vokietijos pirmenybėse „Bayer“ per 26 rungtynes iškovojo 20 taškų ir tarp keturiolikos komandų užėmė devintąją vietą. Ž.Jurgutytė paskutinį karjeros sezoną žaidė 23 rungtynes ir įmetė 25 įvarčius.

„Živilė daug metų buvo neatsiejama komandos dalis. Jos milžiniška patirtis mūsų jaunai komandai buvo neįkainojama ir aikštėje, ir už jos ribų. Ji buvo profesionalumo pavyzdys ir visada atiduodavo visas jėgas“, – karjerą baigusiai Ž.Jurgutytei dėkojo „Bayer“ sporto direktorius Christopheris Monzas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.