EUROLYGA 2023

Lietuvio komanda išlygino Islandijos rankinio čempionato finalo serijos rezultatą

Islandijos rankinio čempionato finalo serijoje prireiks lemiamų penktųjų rungtynių. Hafnarfjorduro „Haukar“ komanda, kurios vartus gina Matas Pranckevičius, iškovojo antrą pergalę iš eilės ir išlygino serijos rezultatą.

 Gabrielius Virbauskas<br>Ademar foto 
 Gabrielius Virbauskas<br>Ademar foto 
 Živilė Jurgutytė.<br> bayern nuotr.
 Živilė Jurgutytė.<br> bayern nuotr.
 Živilė Jurgutytė.<br> bayern nuotr.
 Živilė Jurgutytė.<br> bayern nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

rankinis.lt inf.

May 30, 2023, 2:18 PM

Pirmąsias dvejas finalo rungtynes Vestmanaejaro IBV komandai pralaimėję „Haukar“ rankininkai sugebėjo atsitiesti ir išlyginti serijos rezultatą. Ketvirtose serijos rungtynėse „Haukar“ namuose iškovojo įtikinamą pergalę 27:24 ir išlygino serijos rezultatą 2:2. M. Pranckevičius atrėmė vieną 7 metrų baudinį iš dviejų.

Lemiamos rungtynės dėl aukso vyks trečiadienį IBV komandos arenoje.

„Buvome labai „užsivedę“, nes nebeturėjome ko prarasti. Prie pergalės daug prisidėjo ir mūsų fanai, kurie išpirko visus bilietus ir arenoje sukūrė neįtikėtiną atmosferą, – komentavo šį sezoną legionieriaus karjerą pradėjęs M. Pranckevičius. – Susitikimą pradėjome labai gerai ir greitai išsiveržėme į priekį keliais įvarčiais, o po pirmo kėlinio pirmavome net septyniais įvarčiais.

Įpusėjus antram kėliniui varžovai dar bandė grįžti į rungtynes, bet mes atlaikėme jų spaudimą ir išlaikėme persvarą iki rungtynių pabaigos.

Abi komandos vertos laimėti auksą. Aišku, varžovai laimėjęs pirmas dvejas rungtynes tikėjosi anksčiau baigti finalo seriją. Bet mes parodėme kovotojų charakterį ir lengvai tikrai nepasiduosime.“

Reguliariajame sezone „Haukar“ užėmė tik aštuntą vietą. Tačiau ketvirtfinalyje pateikė didžiausią sezono staigmeną, kai pranoko čempiono titulą praradusį Reikjaviko „Valur“ klubą. Pusfinalyje „Haukar“ po ataklios kovos laimėjo seriją 3:2 prieš Mosfelsbairo „Afturelding“.

Karjerą baigė viena geriausių pastarojo meto Lietuvos rankininkių

EHF Iššūkio taurės laimėtoja Živilė Jurgutytė baigė sportininkės karjerą. 36-erių metų rankininkė paskutines karjeros rungtynes sužaidė Vokietijos čempionate, kur rungtyniavo didžiąją karjeros dalį.

Lėverkuzeno „Bayer“ klubui pastaruosius septynis sezonus atstovavusi Ž. Jurgutytė su profesionaliu sportu atsisveikino rungtynėse su Dortmundo „Borussia“.

Svečiuose vykusį susitikimą lietuvės komanda pralaimėjo 25:36. Ž. Jurgutytė pelnė 3 įvarčius ir savo komandoje buvo tarp rezultatyviausių.

Paskutiniame karjeros sezone Ž. Jurgutytė per 23 rungtynes pelnė 25 įvarčius. „Bayer“ rankininkės Vokietijos čempionate užėmė 9 vietą tarp 14-os komandų.

Rankininkės karjerą Ž. Jurgutytė pradėjo Vilniaus „Eglės“ komandoje, su kuria 2004–2005 m. sezone rungtyniavo Čempionių lygoje, o vėliau penkis sezonus žaidė EHF taurės turnyre.

2010 metais lietuvė pradėjo legionierės karjerą ir su Prancūzijos „Union Mios Biganos-Begles“ klubu 2011 m. iškovojo EHF Iššūkio taurę. 2014 m. Ž. Jurgutytė persikėlė į Vokietiją ir čia žaidė „Bietigheim“, „Trier“ ir „Bayer“ komandose.

„Man patinka žaisti rankinį, kasdien eiti į treniruotes ir kovoti kartu su komandos draugėmis. Bet dabar atėjo laikas pradėti kitokį gyvenimą ir juo mėgautis.

Jaučiu, kad dabar tinkamas laikas sustoti, – oficialiai „Bayer“ klubo svetainei sakė Vokietijoje „Gigi“ vadinama Ž. Jurgutytė. – Aš be galo dėkinga, kad galėjau taip ilgai užsiimti mylima veikla. Dabar galiu pasakyti, kad viską dariau teisingai. Žaisti rankinį buvo geriausias jausmas ir didžiausia laimė mano gyvenime.“

Nacionalinės Lietuvos rinktinės gretose Ž. Jurgutytė 2007–2018 metais sužaidė 36 oficialias rungtynes ir pelnė 97 įvarčius.

Ispanijoje lietuviai pergale atsisveikino su Leono miestu

Ispanijos čempionato priešpaskutiniame ture Deividas ir Gabrielius Virbauskai atsisveikino su Leono „Ademar“ sirgaliais. „Ademar“ klubas namuose vykusiose rungtynėse padėkojo septyniems rankininkams, su kuriais kontraktai nebus pratęsti. Tarp jų ir su abiem lietuviais.

„Ademar“ rankininkai 39:32 nugalėjo Valjadolido „Atletico“. G. Virbauskas pelnė 4 įvarčius ir buvo vienas rezultatyviausių nugalėtojų gretose. D. Virbauskas prie pergalės pridėjo įvartį. Septintą vietą užimanti „Ademar“ komanda sezoną baigs susitikimu svečiuose su visas 29 rungtynes laimėjusia ir čempiono titulą jau senokai užsitikrinusia „Barcelona“.

Kitose Ispanijos lygos rungtynėse „Benidorm“ komanda su Rolandu Bernatoniu išvykoje 27:30 pralaimėjo „Puente Genil“ septynetui. R. Bernatonis pelnė 3 įvarčius. „Benidorm“ užima devintą vietą.

Prancūzijos čempionate tarpusavyje kovojo lietuvių komandos

Lukas Simėnas sužaidė rezultatyviausias rungtynes Prancūzijos čempionate, o jo atstovaujama „Istres“ komanda išsaugojo viltis išsilaikyti aukščiausioje lygoje. Dviejų „lietuviškų“ komandų susitikime „Istres“ namuose 32:29 įveikė „Aix“. L. Simėnas pelnė 5 įvarčius ir nugalėtojų gretose buvo rezultatyviausias. „Aix“ ekipoje rungtyniaujantis Gerdas Babarskas pelnė įvartį.

Iki čempionato pabaigos likus dviems turams, „Istres“ užima priešpaskutinę 15-ą vietą, bet dabar turi tiek pat taškų, kaip ir pozicija aukščiau esantys varžovai. Į žemesnį divizioną iškris dvi silpniausios komandos. „Aix“ užima aštuntą vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.