EUROLYGA 2023

Po tragiškos lietuvės dviratininkės žūties Airijoje įspėja važinėjančius ir Lietuvoje

Lietuvos dviračių bendruomenę ketvirtadienį sukrėtė skaudi žinia – Airijoje tragiškai žuvo 24-erių dviratininkė Gabrielė Glodenytė.

Po tragiškos lietuvės dviratininkės žūties įspėja važinėjančius ir Lietuvoje.<br> Lrytas.lt montažas.
Po tragiškos lietuvės dviratininkės žūties įspėja važinėjančius ir Lietuvoje.<br> Lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2023, 3:56 PM, atnaujinta Jun 1, 2023, 4:05 PM

„Tragedija, – apie sportininkės žūtį portalui lrytas.lt kalbėjo Lietuvos dviračių sporto federacijos prezidentas Darius Levickis. – Mes patys važinėjame plentu, gatvėmis... Tokia nelaimė nepriduoda mūsų sportui drąsos.“

Skaudi nelaimė Airijoje, netoli Garistauno, įvyko šeštadienį.

G.Glodenytė žuvo treniruotės metu, kuomet susidūrė su automobiliu. Į įvykio vietą atskubėję medikai niekuo padėti nebegalėjo. 

Sportininkė atstovavo „University College Dublin Cycling Club“ komandai. Tiesa, apie šią sportininkę LDSP ir D.Levickis iki šiol daug informacijos neturėjo.

„Ji gyveno Airijoje, bet ji, ko gero, jauna išvyko iš Lietuvos. Mes su ja jokio ryšio neturėjome, apie nelaimę sužinojome iš Europos dviračių asociacijos“, – pasakojo D.Levickis.

G.Glodenytė dirbo „Microsoft“ kompanijos verslo vadovės atstove, šias pareigas užėmė maždaug prieš trejus metus, kai baigė Dublino kolegiją.

Praėjusių metų liepą G.Glodenytė laimėjo prestižines „Newry“ trijų dienų lenktynes. Ji taip pat du kartus varžėsi „Rasnam Ban“ lenktynėse bei varžybose Belgijoje. Įdomu, kad dviračių sportu ji užsiiminėjo tik ketverius metus. 

Po šios nelaimės D.Levickis įspėja visus dviratininkus, kurie treniruojasi ne tik užsienyje, bet ir Lietuvoje. Bei primena, kad reikia laikytis visų saugumo reikalavimų.

Dviratininkas pats atsako už savo saugumą, reikia rinktis saugius kelius, kur nėra didelio eismo. Visame pasaulyje važinėjama gatvėse, automobilių vairuotojai tai toleruoja – ypatingai Italijoje, Ispanijoje. Ten nėra jokių nesusipratimų.

Lietuvoje supratimas ir pagarba taip pat auga. Kuo toliau, tuo mažiau sutinkame signalizuojančių vairuotojų. Bet patys matome, kad yra atvejų, kai dviratininkai važiuoja su telefonu rankose, tai jau nebe automobilių atsakomybė. Per tokius atvejus ir nutinka nelaimės“, – teigia D.Levickis.

Panaši tragedija prieš pusmetį supurtė ir Italiją, kuomet žuvo sunkvežimio partrenkta 51-erių šalies legenda Davide’as Rebellinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.