EUROLYGA 2023

Rusų ledo ritulio žvaigždė A. Ovečkinas suskubo patentuoti žodžius, pasakytus 2006-siais

Nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) „Washington Capitals“ ekipos žaidėjas rusas puolėjas Aleksandras Ovečkinas savo valstybės patentų biure pateikė prašymą įregistruoti frazę „I'm okay. Russian machine never breaks“ (Man viskas gerai. Rusijos mašina niekada nelūžta), apie tai pranešė rusiškas portalas adindex.

A.Ovečkinas visada žaidė Rusijos ledo ritulio rinktinėje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
A.Ovečkinas visada žaidė Rusijos ledo ritulio rinktinėje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2023, 6:14 PM

Šaltinių teigimu, dėl frazės patento A.Ovečkinas kreipėsi gegužės pabaigoje. Prašyme yra daugiau nei 10 prekių ir paslaugų klasių, kuriose posakį naudoti be A.Ovečkino sutikimo bus draudžiama. Taip pat agresoriaus prieš Ukrainą sportininkas galės pasipelnyti iš intelektinės nuosavybės.

Pažymima, kad A.Ovečkinas taip pat pateikė prašymą įregistruoti savo tarptautinės ledo ritulio akademijos logotipą. Jis jau yra naudojamas svetainėje, bet be užrašo „Rusijos mašina niekada nelūžta)“.

Patentuojamą frazę A.Ovečkinas pasakė 2006-siais antrojo savo sezono NHL pradžioje. Puolėjas vieną iš mačų turėjo baigti anksčiau laiko dėl to, kad į jį pataikė ritulys, kurį smūgiavo „Capitals“ ekipos gynėjas Shayonas Morrisonas.

Rusas nukrito ant ledo ir tik su komandos draugų pagalba galėjo palikti aikštelę. Kitą dieną A.Ovečkinas žurnalistams apie savo būklę atsakė: „Man viskas gerai. Rusiška mašina nelūžta“.

37 metų Rusijos ledo ritulio žvaigždė A.Ovečkinas yra antras visų laikų geriausių NHL reguliariojo sezono rezultatyviausių žaidėjų sąraše. Rusas pelnė 822 įvarčius ir nusileidžia tik kanadiečiui Wayne'ui Gretzky (894).

2018 metais A.Ovečkinas iškovojo Stanley taurę su „Capitals“, kurioje žaidė visą savo NHL karjerą nuo 2005 m. Kartu su Rusijos rinktine puolėjas tris kartus tapo pasaulio čempionu (2008, 2012, 2014).

Tačiau A.Ovečkinas nė karto nėra pasakęs jokios minties apie Rusijos karą Ukrainoje. Jis laikomas prezidento Vladimiro Putino gerbėju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.