EUROLYGA 2023

Tragiškai Airijoje žuvusios G. Glodenytės vaikinas pasidalino širdį veriančia žinute: „Mus turėjo supti vaikų šeimos“

Lietuvos dviračių pasaulį sukrėtė tragiška 24-erių Gabrielės Glodenytės mirtis. Jaunoji lietuvė buvo partrenkta mašinos. Po tragiškos avarijos, nusinešusios G.Glodenytės gyvybę, prakalbo jos vaikinas, kuris pasidalijo širdį veriančia žinute.

 Gabrielė Glodenytė
 Gabrielė Glodenytė
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2023, 7:51 AM, atnaujinta Jun 2, 2023, 7:55 AM

Seanas Landersas buvo lietuvės vaikinas Airijoje. Jis pasidalino skausminga žinute po G.Glodenytės mirties.

S.Landersas sakė, kad jam nežmoniškai pasisekė dalintis pastarųjų septynerių metų draugyste ir buvimu su G.Glodenyte.

„Ši kalba (panegirika – red.) yra sakoma pernelyg anksti. Ji turėjo būti sakoma mūsų vaikų po 60 ar 70 metų. Mus turėjo supti mūsų vaikų šeimos, mūsų vaikaičiai. Iš Gabrielės tai buvo atimta.

Panegirikos yra dažniausiai tam, kad puikiomis nuotaikomis prisiminti žmogaus gyvenimą ir jo pasiekimus. Nors Gabrielės gyvybė buvo atimta kur kas per anksti, ji jau buvo spėjusi pasiekti aukštumų moksluose, sporte ir asmeniniame gyvenime, aplenkdama daugelį žmonių, tarp kurių esu ir aš pats“, – dalijosi S.Landersas.

S.Landersas taip pat pasidalino tuo, kaip jis žavėjosi lietuve, kurią mylėjo visi aplinkiniai.

„Mums pasisekė, kad prie mūsų gyvenimų prisilietė Gabrielė, kuri yra itin šviesi asmenybė. Iš pradžių, jeigu ji tavęs nepažinojo, ji būdavo tyli, tačiau nebuvo žmonių, kurie jos nemėgtų.

Ji niekada iki galo nesuprato, kokia ji buvo puiki ir talentinga. Ji visuomet nesureikšmindavo savo pasiekimų. Gabrielė viską darė su šypsena veide. Ji niekada nesuprato, kokia ji buvo ypatinga ir visų mylima“, – kalbėjo G.Glodenytės vaikinas.

Prisimindamas pirmąsias dienas, kai S.Landersas ir G.Glodenytė susipažino, vaikinas prisiminė, kad viskas įvyko per fizikos pamoką, kuomet S.Landersui reikėjo pasiskolinti matlankį.

„Aš sėdėdavau už Gabrielės per fizikos pamoką. Tuo metu aš tikriausiai buvau labiau susidomėjęs bendravimu su ja, o ne Niutono dėsniu. Vieną dieną ji atsisuko ir paklausė, ar galėčiau paskolinti matlankį. Aš pasakiau, kad turiu ir daviau davau savąjį. Nuo šios dienos visąlaik nešiodavausi atsarginį matlankį ir melsdavausi, kad ji pamirštų saviškį“, – pirmąsias susipažinimo dienas prisiminė S.Landersas.

Poros mokytojai palaikė poros draugystė. Dauguma tikėjosi, kad būtent ši draugystė virs kažkuo daugiau ir pora susituoks.

„Jie mums pažadėjo, kad mus pakvies į vestuves. Jie tai kasmet mums primindavo. Man labai skauda širdį, kad esame susirinkę bažnyčioje dėl visiškai kitokios priežasties“, – kalbėjo mokytoja.

S.Landersas taip pat pridėjo, kad G.Glodenytė ir jis ne tik liūdėjo dėl artimo žmogaus netekties, bet ir dėl to, kad jiedu su G.Glodenyte jau buvo pradėję planuoti savo gyvenimą.

„Gabrielė ir aš jau planavome savo gyvenimą kartu. Labai dažnai kalbėdavome apie detales, ką veiksime kartu. Tai turėjo būti labai miela ir gražu.

Man labai skaudėjo širdį, kai teko eiti į bažnyčia dėl jos mirties. Aš visada svajojau, kad būsime bažnyčioje todėl, kad tai bus mūsų vestuvės.

Aš nešuosi ir nešiosiuosi visą likusį gyvenimą dalį tavęs, Gabriele. Ilsėkis ramybėje“, – baigė G.Glodėnytės partneris.

Incidento metu G.Glodenytė kartu treniravosi su savo partneriu S.Landersas. 20-erių metų vairuotojas, kuris partrenkė G.Glodenytę, nepatyrė jokių sužalojimų.

Dviratininkei įvykio vietoje buvo iškart nustatyta mirtis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.