EUROLYGA 2023

Panevėžyje prasidėjo Olimpinė diena: šventės ugnį įžiebė olimpiečiai

Šeštadienį Panevėžyje prasidėjo didžiausia sporto ir pramogų šventė Lietuvoje Olimpinė diena. Nuo vidurdienio Senvagėje renkasi tūkstančiai miestiečių ir miesto svečių. Čia jie turi galimybę išbandyti per 100 nemokamų sporto ir pramoginių veiklų, susipažinti su olimpiečiais ir smagiai praleisti laiką.

 Panevėžyje prasidėjo Olimpinė diena: šventės ugnį įžiebė olimpiečiai<br> V.Dranginio nuotr.
 Panevėžyje prasidėjo Olimpinė diena: šventės ugnį įžiebė olimpiečiai<br> V.Dranginio nuotr.
 Panevėžyje prasidėjo Olimpinė diena: šventės ugnį įžiebė olimpiečiai<br> V.Dranginio nuotr.
 Panevėžyje prasidėjo Olimpinė diena: šventės ugnį įžiebė olimpiečiai<br> V.Dranginio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-06-03 13:04

Antrą kartą Panevėžyje vykstanti Olimpinė diena tradiciškai prasidėjo simbolinės šventės ugnies estafete nuo miesto savivaldybės iki pagrindinės renginio scenos Laisvės aikštėje. Šiemet garbė nešti simbolinį šventės deglą buvo patikėta olimpiečiams treko dviratininkėms Simonai Krupeckaitei, Miglei Marozaitei, Olivijai Baleišytei, plaukikui Dariui Grigalioniui, boksininkui Vitalijui Karpačiauskui, taip pat treko dviratininkui Vasilijui Lendeliui, krepšininkui Gabrieliui Maldūnui ir futbolininkui Linui Klimavičiui.

„Didelė garbė nešti šventės deglą, ypač kai ji vyksta mano mieste. Tikiuosi, ir pačiai pavyks išbandyti tam tikras veiklas. Norėčiau pabandyti šaudymą iš lanko, fechtavimasi, irklentes“, – sakė olimpietė M.Marozaitė.

Kartu su sportininkais Olimpinės dienos ugnį renginio scenoje įžiebė Panevėžio meras Rytis Račkauskas ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

„Sveikinu visus jus susirinkusius į didžiausią sporto fiestą Lietuvoje. Neabejoju, kad kiekvienas jūsų rasite galimybių išbandyti jėgas savo mėgstamame sporte bei sužinosite apie naujas sporto šakas. Linkiu puikios dienos mažiems ir dideliems, sportiškiems ir tiems, kurie sportu susidomės tik šiandien, apsilankę puikiuose renginiuose. Įdomaus laiko visiems!“, – sakė Panevėžio miesto meras Rytis Račkauskas

„Labai smagu grįžti į Panevėžį, kuris mus priima atsinaujinusioje Senvagėje. Ši šventė olimpiniam judėjimui – ypatinga, ji skirtingais būdais švenčiama visame pasaulyje. Džiaugiuosi, kad mes prieš dešimtmetį priėmėme sprendimą su Olimpine diena keliauti per Lietuvos miestus. Labai kviečiu tiek panevėžiečius, tiek miesto svečius aktyviai įsitraukti į šventės veiklas ir pasinaudoti galimybe išbandyti įvairiausias sporto šakas“, – susirinkusiuosius sveikino olimpinė čempionė D. Gudzinevičiūtė.

Visai netrukus po šventės atidarymo prasidėjo bėgimo varžybos. Pirmieji simbolinę 500 metrų distanciją bėgo vaikai. Po vaikų bėgimo tradiciškai renginyje buvo įveikta lietuviška olimpinė mylia, žyminti 1988 metais atkurtą LTOK, vėliau trasą perėmė 5 ir 10 kilometrų įveikti pasirinkę bėgikai.

Krepšinio aikštėje, kranto g., vidudienį prasidėjo „ZIP FM“ 3x3 krepšinio turnyras, kuriame galima pamatyti ir nemažai žinomų veidų. 13 val. į žygį nepažintais Panevėžio takais kartu su „TrenkTuru“ pajudės žygeiviai, o nuo 14 val. „LTeam rogaining“ su „Impuls“ varžybose jėgas išbandys orientavimosi sporto mėgėjai.

Senvagėje vyks plaukimo ir irklenčių varžybos, o Laisvės aikštėje – breiko turnyras. Nuo 16 val. Laisvės aikštėje prasidės azartiškos ekstremalaus bėgimo su kliūtimis (OCR) varžybos.

Visą dieną šventės dalyvių laukia daugiau nei 100 nemokamų sporto ir pramoginių veiklų. Visi norintys galės išbandyti įvairiausias sporto šakas, susipažinti ir pabendrauti su olimpiečiais ir net atnaujinti pirmosios pagalbos įgūdžius. 14 val. ir 16 val. „15 min“ scenoje prie pat Senvagės vyks pokalbiai su olimpiečiais.

Nuo 19 val. veiksmas persikels ant pagrindinės laisvės aikštės scenos, kur nuo 19 val. bus apdovanoti varžybų nugalėtojai, o 20 val. šventę vainikuos Monikos Linkytės koncertas. 21 val. šventės dalyviai bus kviečiami į nemokamą kino seansą po atviru dangumi „Gyvenimas per 24 valandas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth