EUROLYGA 2023

J. Bernotas pasaulio taurės etapą baigė pakildamas į septintąją poziciją

Paskutiniąją Pasaulio taurės etapo „Allianz“ rezgatos dieną Lietuvos atstovas, olimpietis Juozas Bernotas, startuodamas finalinėse lenktynėse su dar devyniais geriausiai varžybose pasirodžiusiais konkurentais, pakilo iš dešimtos pozicijos į septintą ir sugebėjo aplenkti Tokijo olimpinių žaidynių čempioną tuometinėje olimpinėje RS:X burlenčių klasėje bei šių metų IQFOIL Europos čempionato bronzos laimėtoją, olandą Kiraną Badloe.

J. Bernotas<br>Sailing Energy nuotr.
J. Bernotas<br>Sailing Energy nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-05 09:26

Finalinės dienos lenktynėse teisę dalyvauti turėjo tik dešimt geriausiai per keturias ankstesnes pasaulio taurės etapo dienas pasirodžiusių sportininkų. Iš jų 4–10 vietas užimantys sportininkai turėjo startuoti ketvirtfinalyje, po kurio du geriausiai pasirodę atletai turėjo susirungti su 2–3 vietą bendroje įskaitoje užėmusiais konkurentais pusfinalyje. Galiausiai, du geriausiai pusfinalyje pasirodę sportininkai turėjo drauge su 1 vietą bendroje įskaitoje užėmusiu sportininku trise kovoti dėl medalių finale.

„Šiandien finalinės dienos ketvirtfinalis buvo sudėtingas – oro sąlygos buvo kiek kitokios nei tikėjausi, gavome stipresnio vėjo nei buvo prognozuota. Nepaisant to, visi kovojome labai įtemptai, artimoje kovoje ir iki pat pabaigos nebuvo aišku, kas keliaus į pusfinalį. Šįkart man iki pusfinalio šiek tiek pritrūko, tačiau iš dešimtos pozicijos pavyko iškopti į dešimtą ir aplenkti Tokijo olimpinių žaidynių nugalėtoją Kiraną Badloe, tad iš esmės varžybas vertinu puikiai“, – po finišo džiaugėsi J. Bernotas.

Iš viso šiame pasaulio taurės etape startavo 19 sportininkų, tarp kurių ir tokie konkurentai kaip 2022 metų pasaulio čempionato vicečempionas, olandas Luucas Opzeelandas ir to paties čempionato bronzos laimėtojas, olandas Huig Jan Tak. Būtent šie sportininkai iškovojo ir šios pasaulio taurės pirmąją bei antrąją vietas. Trečiąją vietą užėmė Lenkijos buriuotojas Michal Polak.

Pasaulio taurė „Allianz“ regata vyko gegužės 31 – birželio 4 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.