EUROLYGA 2023

Šuolių į vandenį čempionate – lyderių pergalės: gyrė sąlygas Lazdynų baseine

Pajėgiausi Lietuvos šuolių į vandenį atstovai savaitgalį varžėsi šalies čempionate Vilniuje. Sostinės Lazdynų baseine sportininkai ne tik išsiaiškino, kas šiuo metu yra stipriausi, bet ir pasitikrino jėgas prieš svarbiausius tarptautinius startus.

 Lietuvos čempionatas Lazdynų baseine.<br> V.Makovskajos nuotr.
 Lietuvos čempionatas Lazdynų baseine.<br> V.Makovskajos nuotr.
 Lietuvos čempionatas Lazdynų baseine.<br> V.Makovskajos nuotr.
 Lietuvos čempionatas Lazdynų baseine.<br> V.Makovskajos nuotr.
 Lietuvos čempionatas Lazdynų baseine.<br> V.Makovskajos nuotr.
 Lietuvos čempionatas Lazdynų baseine.<br> V.Makovskajos nuotr.
 Lietuvos čempionatas Lazdynų baseine.<br> V.Makovskajos nuotr.
 Lietuvos čempionatas Lazdynų baseine.<br> V.Makovskajos nuotr.
 Lietuvos čempionatas Lazdynų baseine.<br> V.Makovskajos nuotr.
 Lietuvos čempionatas Lazdynų baseine.<br> V.Makovskajos nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 6, 2023, 3:53 PM

Vilnietė Urtė Valeišaitė pelnė aukso medalį merginų šuolių į vandenį nuo 1 m tramplino rungtyje. Teisėjai jos pasirodymą įvertino 199,90 balo.

Praėjusiais metais iškovotą čempionės titulą apgynusi U. Valeišaitė džiaugėsi pasirodymu savo pagrindinėje rungtyje, nors priekaištų sau ir turėjo.

„Manau, kad visai neblogai sušokinėjau. Gaila, pora šuolių nepasisekė nuo 1 m tramplino, bet kitais esu patenkinta. Programa nuo bokšto buvo visai stabili. Džiaugiuosi, nes šuolius reikėjo išmokti greitai“, – sakė ji.

Bokšto rungtyje sportininkė užėmė antrąją vietą (163,80), o čempione čia tapo irgi vilnietė Vita Šlajūtė. Ji taip pat buvo pirma ir šuolių į vandenį nuo 3 m tramplino rungtyje, kur iš viso surinko 213,30 balo.

„Žinau, kad aš galėjau geriau. Nors šuoliuose nuo 3 m tramplino užėmiau pirmą vietą, vis tiek manau, kad galėjau geriau pasirodyti. Yra šuolių, dėl kurių man šiek tiek gaila, bet aš džiaugiuosi, kad rezultatai vis tiek yra labai geri“, – nulipusi nuo apdovanojimų pakylos kalbėjo sportininkė.

Jaunoji šuolininkė kartu su dar dviem lietuviais šiuo metu ruošiasi dalyvauti Europos žaidynėse. Pasak kalbintų sportininkų, dabar komandai įtemptas laikotarpis – visi daug ir sunkiai dirba bei nori kuo geriau pasirengti laukiančioms varžyboms.

„Dedu daug pastangų, tikrai labai stengiuosi. Aišku, yra jaudulys, yra stresas. Tikrai bijau šito starto, niekada nesu dalyvavusi tokio rango varžybose. Nežinau, tikiuosi, kad gerai pasirodysiu. Tikiuosi geriausio“, – sakė V. Šlajūtė.

Prie sėkmingesnio pasiruošimo itin prisideda ir gerokai pakitusios treniruočių sąlygos. Sportininkai džiaugėsi turėdami galimybę per treniruotes Lazdynų baseine atlikti kur kas daugiau šuolių nuo skirtingų prietaisų nei iki tol.

„Man labai patinka treniruotis Lazdynų baseine. Iš karto pastebėjau, kad atsirado daugiau motyvacijos ir noro sportuoti, daryti sudėtingesnius šuolius. Tokiame erdviame baseine yra psichologiškai lengviau atlikti šuolius negu tada, kai esi suspaustas mažoje erdvėje, – treniruočių įspūdžiais dalijosi U. Valeišaitė. – Ši sporto šaka reikalauja didelio nusiteikimo, turi perlipti per save, kai tau baisu ar trūksta noro. Reikia būti užsispyrusiam ir tikėtis geriausio, bet lygiai taip pat svarbus ir fizinis pasiruošimas.“

Jai antrino ir V. Šlajūtė: „Nuoširdžiai – šitas baseinas nuostabus. Mes važiuodavome į užsienį, kad būtent tokio lygio baseine galėtume treniruotis. Dabar, kai turime sąlygas, galime išnaudoti viską. Turime ir oro duobę, ir daug tramplinų, ir salę, nors dar ir nepilnai įrengtą šuoliams. Aš labai džiaugiuosi šiuo baseinu ir tuo, kad jis yra pastatytas tada, kai aš dar sportuoju.“

Vaikinų šuolių į vandenį nuo 1 m tramplino rungtyje užtikrintai pasirodė vilnietis Martynas Lisauskas. Pasaulio jaunimo čempionato finalininkas iš viso surinko 330,95 balo ir pelnė aukso medalį.

Pirmas jis buvo ir šuolių nuo bokšto rungtyje, kur teisėjai už sportininko atliktą programą skyrė 306,60 balo.

„Kadangi ant bokšto treniruojamės mažiau, tai pirmoji varžybų diena buvo sunkesnė, bet pasirodžiau visai neblogai. Šuolių nuo 1 m tramplino rungtyje buvo tik vienas prastas šuolis, bet jau buvome pavargę po šuolių nuo bokšto. O antrą varžybų dieną jau visus raumenis skaudėjo, bet, sakyčiau, visai neblogai“, – savo pasirodymą įvertino čempionas.

Varžybas M. Lisauskas užbaigė prie dviejų aukso medalių pridėjęs dar porą. Sportininkas nugalėjo vaikinų šuolių į vandenį nuo 3 m tramplino rungtyje, kurioje pelnė 324,05 balo, bei užėmė pirmąją vietą komandinėje rungtyje kartu su kauniete Milda Jurevičiūte (218,20).

Jaunasis sportininkas taip pat gyrė naują treniruočių bazę ir džiaugėsi galimybėmis tobulėti prieš laukiančias Europos žaidynes bei artėjantį pasaulio čempionatą, į kurį vyks kartu su vilniečiu Sebastianu Koneckiu.

Pastarasis dėl traumos negalėjo startuoti šiame šalies čempionate, tačiau užėmė teisėjo kėdę ir vertino dalyvių pasirodymus.

„Europos žaidynėms ruošiamės sunkiai, treniruojamės, dirbame iš paskutiniųjų. Labai džiugu ir smagu, kad pagaliau yra tokios kokybiškos sąlygos, kad galime tobulėti. 3 m tramplinas yra olimpinė rungtis, tad Europos žaidynėse ją labiau ir akcentuosime. Matysim, kaip seksis. O pasaulio čempionate didžiausią dėmesį skirsim sinchroniniams šuoliams. Žiūrėsim, kaip Sebastianui pavyks atsistatyti po traumos“, – sakė M. Lisauskas.

Europos žaidynės birželio 21 – liepos 2 dienomis vyks kaimyninėje Lenkijoje, o šuolių į vandenį programa (Europos čempionatas) numatyta birželio 22–28 dienomis.

Šuolių į vandenį nuo 3 m tramplinų ir 10 m bokšto individualių rungčių nugalėtojai savo atstovaujamoms šalims pelnys kelialapius į kitais metais vyksiančias vasaros olimpines žaidynes Paryžiuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.