EUROLYGA 2023

Ryškiausios banglenčių legendos kviečia tapti Baltų rykliais

Žymiausi veidai banglenčių pasaulyje – čempionai ir didžiausių bangų užkariautojai – kviečia išsiirti į Baltijos jūrą ir pažinti šią nuostabią sporto šaką. Pasaulio čempionate El Salvador susirinkę atletai atsiuntė video sveikinimą lietuviams.

Ryškiausios banglenčių legendos kviečia tapti Baltų rykliais.<br> D. Rimeikos nuotr.
Ryškiausios banglenčių legendos kviečia tapti Baltų rykliais.<br> D. Rimeikos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 12, 2023, 3:15 PM

Tarp atletų raginančių išsiirti į bangas yra praėjusių metų pasaulio čempionas, brazilas Felipe Toledo, Instagram tinkle turintis virš 1 milijono sekėjų. Jo tautietis, triskart pasaulio čempionas Gabriel Medina turbūt yra didžiausia banglenčių sporto žvaigždė – jį seka daugiau nei 11 milijonų žmonių pasaulyje.

Drauge su dvyliką XXL didžiausių sezono bangų apdovanojimų sumedžiojusiu Shane Dorian, atletai kviečia Lietuvius išsiirti į Baltiją, pabandyti banglenčių sportą ir tapti pirmaisiais rykliais Baltijos jūroje.

„Rykliai – šiek tiek mistinės būtybės. Jie nežino, kas yra baimė, nes jų beveik niekas nemedžioja. Tai toli gražu nereiškia, kad jie nėra pažeidžiami, tačiau aštrus fokusas, žvilgsnis į savo tikslą ir drąsus jo siekis yra savybės, kuriomis kiekvienas mūsų galėtų praturtinti savo asmenybę. Būtent todėl vyrams subalansuotą stovyklą ir pavadinome Baltų ryklių stovykla,“– pasakoja Surf Camp akademijos įkūrėjas Girmantas Neniškis.

Jis priduria, kad visus pasaulio banglentininkus stebina Lietuvos statistika, kai apie 80% stovyklų dalyvių – merginos ir moterys. Atrodo neįtikėtina, kad tokia aktyvi sporto šaka pritraukia gerokai mažiau vyrų. Didžiausias pasaulio bangas iš arti matęs ir jose vandens motociklu gelbėjimo operacijas vykdantis Ryan Hargrave kreipiasi tiesiai į juos: „Kviečiu daugiau vyrų tapti banglentininkais Lietuvoje.“

Ryan antrina ir 1988 metų pasaulio čempionas Barton Lynch, kuris šiuo metu yra vienas svarbiausių banglenčių varžybų komentatorių. Jis sako, kad banglentės yra pati nuostabiausia sporto šaka:

„Noriu padrąsinti jus pabandyti banglentes ir tapti Lietuvos banglentininkų bendruomenės dalimi, viso pasaulio banglenčių kultūros dalimi. Ir galbūt jums pasiseks vieną dieną atstovauti savo šalį čia,“– pasaulio čempionato metu kreipėsi jis.

Banglenčių sezoną Surf Camp bendruomenė pradeda tarptautinę banglenčių dieną, birželio 17-ąją. Visą šeštadienį vyks #surf4ukraine kampanija, kurios metu pusė pinigų surinktų už pažintines banglenčių pamokas bus skiriama paramai Ukrainai.

Vasaros sezono metu Melnragėje vyks stovyklos vaikams ir suaugusiems, teminės progreso, merginų ir vyrų stovyklos, taip pat pirmoji stovykla vaikams ir tėvams kartu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.