EUROLYGA 2023

Startuoja MTB dviračių maratonų taurės sezonas: ypatingas dėmesys – ateities čempionams

Sekmadienį Anykščiuose bus duotas startas ilgaamžiškiausioms Lietuvoje kalnų dviračių lenktynėms – prasidės 22-asis MTB dviračių maratonų taurės sezonas. Kaip ir pernai, dėl bendros įskaitos nugalėtojo titulo bus varžomasi trijuose etapuose, o didesnį dėmesį organizatoriai žada skirti vaikams.

MTB dviračių maratonas <br>Ž.Kavaliauskienės nuotr. 
MTB dviračių maratonas <br>Ž.Kavaliauskienės nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-14 17:15

Antrasis MTB dviračių maratonų taurės etapas vyks Ignalinoje, trečiasis – Vilniuje. Praėjusį sezoną bendros įskaitos nugalėtojais tapo Eimantas Gudiškis bei Ernesta Tubytė, o jėgas išbandė daugiau nei 2 tūkst. šio sporto entuziastų.

„Kadangi tai ne antras, o net 22 MTB dviračių maratonų taurės sezonas, didelio nerimo dėl organizacinių darbų nėra. Tikimės, kad dalyvių bus ne mažiau nei pernai, žmonės nepabijos dalyvauti šiame renginyje ir pasinaudos proga organizuotai praleisti laisvalaikį.

Norime renginį akcentuoti ne kaip varžybas, kur varžomasi tarpusavyje, o kaip renginį, kuriame galima aktyviai praleisti laisvalaikį“, – teigė renginio organizatorius Arūnas Daugirdas.

MTB dviračių maratonų taurės varžybose amžiaus limitas neegzistuoja: vyriausias dalyvis šiemet minės 80-metį, tuo tarpu net trys vaikų grupėje startuosiantys dalyviai gimė 2020-aisiais. Beje, šį sezoną vaikų distancija turės naują rėmėją – juo tapo įmonė „Arte Domestica“ ir jos prekės ženklas „Early Rider“.

„Kaip vaikų prekinio ženklo atstovai, esame suinteresuoti mūsų jaunosios kartos auginimu. Norime populiarinti dviračių sportą tarp mažųjų, o tą pradėti reikia nuo pat pirmų dienų.

„Early Rider“ prekinis ženklas siekia prisidėti prie jaunosios kartos, kuri daugiau laiko praleistu gamtoje nei savo išmaniuosiuose prietaisuose.

Siekdami užtikrinti vaikams nepamirštamą patirtį, įmonė gamyboje naudoja tik aukščiausios kokybės medžiagas ir kuria išskirtinio dizaino dviračius.

O mes, kaip atstovai, norime prie to prisidėti ir padėti ugdyti ateities čempionus“, – sakė „Wahoo“ ir „Early Rider“ prekės ženklų atstovas Baltijos šalyse Tomas Braziulis.

MTB dviračių maratonų taurės etapas Anykščiuose neišsiskiria sudėtingumu. Pasak A.Daugirdo, ši trasa ideali MTB sezono pradžiai.

„Anykščiai yra ypatingo grožio miestas, ten dalyviai važiuodami pamato tikrai įspūdingą kraštovaizdį. Anykščių trasa yra truputį lengvesnė už kitas, o tai puikiai tinka pirmam etapui – tarsi įvadas į sezoną. Miesto bendruomenė labai aktyvi bei daug prisideda prie organizavimo“, – komentavo A.Daugirdas.

Išankstinė registracija į MTB dviračių maratonų taurės varžybas baigsis ketvirtadienį. Registruojantiems į visus tris etapus organizatoriai taiko lengvatinį dalyvio mokestį. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.