EUROLYGA 2023

Brolių Virbauskų keliai skiriasi – rankininkai karjerą tęs Lenkijos ir Rumunijos klubuose

Po sezono Ispanijos Leono „Ademar“ klubą palikę rankininkai Deividas ir Žanas Gabrielius Virbauskai surado naujas karjeros stoteles. Pusantro sezono kartu žaidę broliai šią savaitę pasirašė sutartis su Lenkijos ir Rumunijos klubais.

Deividas Virbauskas<br>Ademar nuotr.
Deividas Virbauskas<br>Ademar nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

rankinis.lt

Jun 16, 2023, 11:42 AM

28-erių metų kairysis pusiau kraštas D.Virbauskas pasirašė 2 metų kontraktą su daugkartiniu Lenkijos čempionato prizininku Pulavų „Azoty Pulawy“ klubu. Pasibaigusiame sezone „Azoty Pulawy“ Lenkijos „Superliga“ pirmenybėse užėmė 6 vietą.

„Persikelti į Lenkiją mane pakvietė „Azoty Pulawy“ komandos treneriu tapęs ukrainietis Sergejus Bebeško. Kartu su šiuo treneriu man jau teko dirbti Taganrogo „Donskyje kazaki“ klube.

„Azoty Pulawy“ komandai artėjantį sezoną keliami aukšti tikslai. Pirmiausia – sugrįžti į Lenkijos čempionato prizininkų trejetą, nes per pastarąjį dešimtmetį klubas prizininku tapo net šešis kartus, – sakė Lietuvos rinktinėje 10 rungtynių sužaidęs ir 17 įvarčių pelnęs D.Virbauskas. – Klubas taip pat neslepia ambicijų iškovoti kelialapį į Europos lygą bei pabandyti mesti iššūkį tituluočiausiams šalies klubams Kielcų „Vive“ ir Plocko „Wisla“. Šie klubai yra vieni stipriausių ne tik Lenkijoje, bet ir visoje Europoje.“

Kielcų klubas jau antrą sezoną iš eilės pateko į Čempionų lygos finalo ketvertą. „Wisla“ Čempionų lygos ketvirtfinalyje tik po atkaklios kovos pralaimėjo į finalo ketvertą patekusiam Vokietijos čempionui „Magdeburg“ klubui.

D.Virbausko kerjeroje „Azoty Pulawy“ taps jau šeštuoju klubu. Kauno „Granito“, „Šiaulių“ ir Klaipėdos „Dragūno“ komandose rungtyniavęs D.Virbauskas, legionieriaus karjerą pradėjo 2021 m. Rusijoje „Donskyje kazaki“ klube. Tačiau prasidėjus karui, lietuvis paliko šalį agresorę ir persikėlė į Ispaniją, kur pusantro sezono rungtyniavo „Ademar“ gretose.

Praėjusį sezoną Ispanijos čempionate D.Virbauskas sužaidė visas 30 rungtynių. Per jas pelnė 83 įvarčius ir atliko 52 rezultatyvius perdavimus.

26-erių metų įžaidėjo ir dar keliose pozicijoje galintis rungtyniaujanti Žanas Gabrielius Virbauskas pasirašė 2 metų kontraktą su Bakeu „CSM Bacau“ klubu. Pasibaigusiose Rumunijos „Liga Nationala“ pirmenybėse „CSM Bacau“ užėmė 8 vietą.

„Dar sezono pabaigoje sulaukiau dviejų klubų pasiūlymų. Rumunijos klubą pasirinkau tiek dėl gan aukšto šios šalies čempionato lygio, tiek ir dėl komandai keliamų tikslų. Pastaruoju metu Rumunijos klubų finansavimas didėja, jiems pavyksta prisivilioti aukšto lygio rankininkus ir čempionato lygis kasmet kyla. Laukia nauja patirtis naujoje šalyje, – teigė Lietuvos rinktinėje 39 rungtynes sužaidęs ir 64 įvarčius pelnęs G.Virbauskas. – Tikiuosi artėjantis sezonas bus sėkmingas ir man asmeniškai. Norisi kuo greičiau atsigauti po praėjusio sunkaus sezono. Dėl traumų praleidau nemažą dalį rungtynių. Bet dabar viskas gerai ir su nekantrumu laukiu debiuto naujoje komandoje.“

Tris kartus 2012–2014 m. Rumunijos vicečempionu tapęs „CSM Bacau“ klubas taps ketvirtuoju G.Virbausko karjeroje. Gimtuosiuose Šiauliuose karjerą pradėjęs rankininkas vėliau žaidė Klaipėdos „Dragūne“, o pastaruosius du sezonus rungtyniavo „Ademar“ gretose.

Praėjusį sezoną Ispanijos čempionate per 19 rungtynių G.Virbauskas pelnė 27 įvarčius ir atliko 31 rezultatyvų perdavimą.

Kitą sezoną Rumunijos lygoje iš viso žais trys Lietuvos rankininkai. „Buzau“ klube jau antrą sezoną rungtyniaus Lukas Juškėnas bei iš Vokietijos „Melsungen“ komandos po šio sezono perėjęs geriausias praėjusių metų Lietuvos rankininkas Aidenas Malašinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.