EUROLYGA 2023

Ukrainos teniso asas papasakojo, kas jį išgelbėjo per rusų apšaudymą nuo mirties

Dar prieš pat rusų užpuolimą „Australian Open“ turnyre žaidęs Ukrainos tenisininkas Sergejus Stachovskis, jau metus ne tik raginantis savo tautiečius ginti šalį nuo įsibrovėlės Rusijos armijos, tačiau ir pats su ginklu kovojantis su okupantais, vos nežuvo, patekęs po salvinės „Grad“ sistemos ugnimi.

 Sergejus Stachovkis teniso raketę išleitė į ginklą ir gina Ukrainą.
 Sergejus Stachovkis teniso raketę išleitė į ginklą ir gina Ukrainą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 19, 2023, 5:18 PM

Kaip papasakojo pats tenisininkas, tai atsitiko Jacovkos gyvenvietėje, esančioje netoli Iziumo miesto, kai jis dalyvavo oficialioje kariuomenės operacijoje.

„Tai buvo už Iziumo, Jacovkoje. Tai buvo oficiali operacija, mes ten vykdėme užduotį su tarptautiniu batalionu.

Eidami iššokome į Jacovkos gyvenvietę su mintimi, kad ten jau nebuvo rusų-orkų. Pasirodo, viskas buvo šiek tiek kitaip. Viskas vyko kiek kitaip, nei turėjo vykti“, – kalbėjo garsus Ukrainos tenisininkas.

S.Stachovskis pažymėjo, kad tiek jį, tiek ir jo draugus išgelbėjo nuo mirties tik šarvuotas automobilis.

„Na, šarvuotas automobilis mus tiesiog išgelbėjo. Nes „Grad“ sviediniai krito šalia – vienas smogė tris metai už mūsų ir kitas – pusantro metro prieš mus.

Buvome smūgio bangos įsviesti į griovį, bet daugiausiai skeveldrų gavo šarvuotas automobilis. Mums šiuo atveju labai pasisekė, kad prie mus buvo šarvuota mašina“, – „Kanal 5“ sakė S.Stachovskis.

Dar praėjusių metų sausio mėnesį „Australian Open“ turnyro kvalifikacijoje žaidęs 36-erių S.Stachovskis iškart po karo pradžios vasario 24-ąją paėmė į rankas ginklą ir stojo ginti Ukrainos nuo Rusijos invazijos.

Sportininkas savo tėvynę gina ne pirmą kartą. 2014 metais jis buvo Maidano centre.

S. Stachovskis nėra vienintelė Ukrainos sporto žvaigždė, kuri su ginklu rankose pasirinko ginti savo šalį nuo Rusijos invazijos. Į Ukrainą grįžo boksininkai Oleksandras Usikas ir Vasilijus Lomačenka, biatlono rinktinės lyderis Dmytro Pidručnyj taip pat prisijungė prie nacionalinės gvardijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.