EUROLYGA 2023

Legendinėse moterų golfo varžybose D. Britanijoje – solidus Gilės Bitės Starkutės pasirodymas

Geriausia Lietuvos golfo žaidėja Gilė Bitė Starkutė sėkmingai pasirodė viename seniausių ir labiausiai prestižinių mėgėjų golfo čempionate „R&A The Womens Amateur Championship“, kuris 129-ą sykį buvo surengtas Didžiojoje Britanijoje.

 Gilė Bitė Starkutė<br> Arūno Starkaus nuotr.
 Gilė Bitė Starkutė<br> Arūno Starkaus nuotr.
 Gilė Bitė Starkutė<br> Arūno Starkaus nuotr.
 Gilė Bitė Starkutė<br> Arūno Starkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 20, 2023, 12:28 PM

Tarp 143 žaidėjų iš viso pasaulio lietuvė užėmė devintąją vietą.

Varžybos šiemet vyko Kente, esančiame rytinėje pakrantėje. Dėl to sportininkėms pavyko išvengti audrų, užgulusių vakarinę Anglijos pakrantę. Visgi iki 30 km/val. sustiprėjęs vėjas pirmąją varžybų dieną apsunkino žaidimą G.B.Starkutei. Su 77 smūgiais (PAR +5) lietuvė buvo 70-a ir atsidūrė ties iškritimo riba, nes po antrosios dienos kovą atkrintamosiose varžybose pratęsė tik 64 žaidėjos.

Visgi antrąją varžybų dieną G.B.Starkutė pasirodė tiesiog nuostabiai – su 70 smūgių (PAR -2) ji užfiksavo vieną geriausių rezultatų tarp visų dalyvių ir bendroje įskaitoje šoktelėjo į 31-ą poziciją, garantavusią vietą atkrintamosiose varžybose.

Pirmajame atkrintamųjų varžybų rate Lietuvos golfo žaidėja nugalėjo australę Lion Higo. Pergalę mūsiškė užsitikrino likus žaisti dvi duobutes. Šiose varžybose sportininkės už laimėtą duobutę gauna tašką ir jie yra sumuojami.

Antrajame rate – šešioliktfinalyje – G.B.Starkutė susitiko su švede Edit Hertzman, kuri po papildomos duobutės eliminavo antrą rezultatą po dviejų raundų užfiksavusią amerikietę Latanną Stone.

Lietuvės kova su švede taip pat buvo itin atkakli, Po visų 18 duobučių rezultatas buvo lygus, bet papildomoje 19-oje duobutėje G. B. Starkutė išnaudojo 4 smūgius, o jos varžovė – 5. Taigi, lietuvė – jau tarp 16 geriausių žaidėjų.

Aštuntfinalio barjero lietuvei įveikti nepavyko. Ji nusileido Velso atstovei Tynan Ffiof, kuri žaidė praktiškai be klaidų.

Nepaisant to, devinta vieta yra puikus pasiekimas, nes ketvirtfinalyje žaidė trys švedės, dvi amerikietės, dvi britės ir vokietė – visos šimtametes golfo tradicijas turinčių šalių atstovės.

Turnyro nugalėtoja tapo vokietė Chiara Horder, finale nepalikusi vilčių amerikietei Annabellei Pancake.

Liepos pabaigoje G.B.Starkutė dalyvaus Europos mėgėjų golfo čempionate Švedijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.