EUROLYGA 2023

Tarp Lietuvos jaunimo funkcinio fitneso čempionato nugalėtojų – ir ukrainietė

Vilniuje surengtas Lietuvos jaunimo (iki 18 metų) funkcinio fitneso čempionatas. Pirmą sykį šios varžybos buvo surengtos atskirai nuo suaugusių pirmenybių, o jose dalyvavo 57 jaunieji sportininkai. Tai yra daugiau nei dvigubai didesnis skaičius nei praėjusiais metais.

 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 20, 2023, 10:32 AM

Lietuvos funkcinio fitneso federacijos (LF3) prezidentas Igor Kuznecov džiaugėsi sprendimu jaunimo pirmenybes organizuoti atskirai nuo suaugusių čempionato.

„Labai smagu, kad turėjome gerokai daugiau dalyvių nei praėjusiais metais. Birželio pradžia yra tinkamas laikas jaunimui, nes daugelis dar gyvena mokyklos ritmu ir nėra prasidėjęs atostogų metas. Į varžybas atvyko jaunimas iš visos Lietuvos, todėl tas labai džiugina“, – sakė I.Kuznecov.

Lietuvos jaunimo čempionatas vyko „Amber Crossfit“ klube. Pirmosios dvi rungtys buvo surengtos greta esančiame Gerosios Vilties progimnazijos stadione.

I.Kuznecov teigimu, stadione dar nesijautė didelio masiškumo, nes plotas gana didelis, tačiau persikėlus į sporto salę, beveik 60 vaikų, daugelis dar lydimi tėvelių ar trenerių, jau turėjo sutilpti daug mažesniame plote.

„Dėl to salėje visą dieną buvo savotiškas bruzgesys. Kadangi nemažai dalyvių užsiregistravo paskutinėmis dienomis, tai turėjome iššūkius laiko ir įrangos pritaikymo prasmėmis. Visgi viskas pavyko labai smagiai, nepaisant to, kad varžybos tęsėsi nuo 10 iki 17 val., – kalbėjo LF3 vadovas. – Stadione atlikome ištvermės ir galios testus. Oras buvo puikus. Salėje buvo nelengva sugalvoti, pavyzdžiui, jėgos rungtis 14-mečiams, bet pavyko mums su komanda jas suorganizuoti įdomias ir azartiškas. Sujungėme darbo su savo kūno svorio bei įgūdžius rungtis, o varžybas vainikavo „Mix“ rungtis.“

Pasak jo, varžybų pabaigoje sportininkai jau buvo įsibėgėję, apšilę, todėl buvo įdomu stebėti finalinę rungtį. Įdomu tai, kad jauniausiam varžybų dalyviui buvo vos aštuoneri.

Dramatiška kova vyko mergaičių iki 14 metų grupėje. Čia susumavus visų rungčių rezultatus, visiškai vienodai pasirodė ukrainietė Arina Ščerban („Amber CrossFit“) ir Emilija Jurevičiūtė („Energy Gym“). Joms abejoms buvo įteikti aukso medaliai.

„Sutapo ne tik bendri taškai, bet ir laimėtų rungčių skaičius. Dar sykį išnagrinėjome varžybų nuostatus, tarptautines taisykles ir negalėjome nustatyti, kuri yra geresnė. Dėl to pirmą kartą istorijoje mums teko apdovanoti dvi pirmas vietas“, – prisiminė LF3 prezidentas.

Antroji vieta atiteko Faustai Šatkutei („CrossFit Kaunas“), trečioji – Milei Riabychaitei („Amber CrossFit“).

Berniukų iki 14 metų grupės Lietuvos čempionu tapo Rapolas Bakelis („Brasa CrossFit“). Sidabras atiteko Gvidui Barškiečiui („Energy Gym“), bronza – Teodorui Karlavičiui („Amber CrossFit“).

15–16 m. mergaičių grupėje triumfavo Aleksandra Žvironaitė („CrossFit Laisvė“), vicečempione tapo Lėja Bakelytė („TripleB“), o trečioje pozicijoje liko Eva Liudinavičiūtė („Tallin CrossFit“).

15–16 m. berniukų tarpe Lietuvos čempionu tapo Dovydas Peseckas („CrossFit Laisvė“). Antrąją vietą užėmė Marius Kraujalis („GetFit“), trečiąją – Gustas Kisielius („Relentless Strengh & Fitness“).

17–18 m. merginų grupėje nugalėjo Agnė Dimavičiūtė („Brasa CrossFit“), o sidabrą pelnė Viktorija Rimdžiūtė („TripleB“).

17–18 m. vaikinų grupėje čempionu tapo Oskaras Liaudinskas („Relentless Strengh & Fitness“). Antroji pozicija atiteko Adomui Perminui („CrossFit Laisvė“), trečioji – Rokui Didžgalviui (Ozo gimnazijos sunkiosios atletikos mokykla).

„Kiekvienoje kategorijoje netrūko emocijų ir vaikiško-sportinio pykčio. Jis tikrai kitoks nei suaugusių. Kiek mes esame organizavę varžybų, tai čia buvo pati šilčiausia emocija, kurią esu patyręs. Čia buvo daug intrigų, o visi dalyviai – nuoširdūs, besišypsantys. Dėl tokių renginių ir dirbu šį darbą“, – šypsojosi I.Kuznecov.

Varžybų rungtys buvo paskelbtos likus savaitei iki čempionato. Pasak I.Kuznecovo, šiose varžybose matėsi, kurie treneriai su savo auklėtiniais spėjo pasiruošti laukusioms rungtims ir jie turėjo pranašumą prieš tuos, kurie neatkreipė dėmesio į paskelbtą rungčių sąrašą.

„Nesakau, kad mūsų jaunimas yra pasaulinio lygio, bet jų pademonstruota judesių kokybė atrodė tikrai labai smagiai. Už tai reikia padėkoti ir tėveliams, kurie leidžia vaikus į šį sportą, sporto organizacijoms, renkančioms šio sporto grupes ir, žinoma, treneriams. Svarbiausia, kad dabar visi galėjo pamatyti šio sporto perspektyvą, o mes ateityje galime tikėtis aukšto lygio sportininkų“, – pabrėžė I.Kuznecov.

Lietuvos jaunimo funkcinio fitneso čempionato partneriai – „Terasky“, „Sportland“, ME2U, „Water+“.

Kitas didelis LF3 renginys – liepos 28–29 dienomis Druskininkuose vyksiantis Lietuvos funkcinio fitneso čempionatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.