EUROLYGA 2023

Lietuvos breiko žvaigždė Bgirl Nicka startuos Europos žaidynėse

Vakar Lenkijoje iškilmingai atidarytose 2023 m. Europos žaidynėse pirmą kartą dalyvaus Lietuvos sportinių šokių federacijos sportininkai. Nors ši delegacija yra viena iš pačių mažiausių, federacijos atstovai mano, kad Lietuvos šokėjai žaidynėse tikrai bus pastebimi.

Dominika Banevič-Bgirl Nicka.<br>Mindaugo Bružo, LSŠF nuotr.
Dominika Banevič-Bgirl Nicka.<br>Mindaugo Bružo, LSŠF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2023, 8:51 AM

„Deleguojame tik vieną sportininkę – mūsų jaunąją breiko žvaigždę Dominiką Banevič-Bgirl Nicką. Šiemet Ispanijoje ji jau tapo Europos čempione, yra pirmoji tarp europiečių olimpinės atrankos reitinge. Tačiau, kaip ir kiekvienose varžybose, taip ir Europos žaidynėse, pirmiausiai iš savo sportininkų tikimės, kad jiems pavyks gerai sušokti, pademonstruoti tuos šokio elementus, kuriuos ruošė, o į aikštelę žengti sveikiems, pailsėjusiems ir geros nuotaikos. Žinau, kad į breiko varžybas važiuos ir mūsų šalies sirgalių, tad palaikysime Dominiką visomis išgalėmis!“ – kalbėjo Lietuvos sportinių šokių federacijos generalinė sekretorė Diana Gornatkevičienė.

Kas ketverius metus vykstančiose Europos žaidynėse startuos 16 merginų ir 16 vaikinų breiko šokėjų, kurie varžysis atskirose įskaitose. Kaip teigė federacijos atstovė D. Gornatkevičienė, šis turnyras svarbus ir ypatingas tuo, kad būtent čia breikeriai galės iškovoti tiesioginį kelialapį į 2024 m. Paryžiaus olimpiadą.

Lietuvos sportinių šokių federacijos generalinė sekretorė taip pat kvietė visus, besidominčius šokiais, nepraleisti progos bei atvykti pasižiūrėti breiko kovų: „Tokio aukšto lygio turnyras vyksta ganėtinai netoli, tad viliuosi, jog bus nemažai žiūrovų iš Lietuvos. Tuo labiau, kad ir bilietus į turnyrą vis dar galima įsigyti ir jų kaina nėra didelė. Visgi, jeigu tokios galimybės nebūtų, tai varžybas bus galima stebėti ir tiesiogiai internete, o visą informaciją labai operatyviai pateiksime ir mūsų federacijos platformose, socialinių tinklų paskyrose.“

Net keliuose pietinės Lenkijos miestuose vykstančiose žaidynėse breiko šokėjai startuos birželio 26 dieną, o finalinės kovos vyks birželio 27 dieną. Turnyrui yra pasirinktas vaizdingame Nowy Sacz mieste įkurtas Strezelcki parko amfiteatras. Tuo tarpu sportininkai gyvens ir varžyboms ruošis gretimame kurortiniame Krynicos miestelyje.

Iš viso Europos žaidynėse dalyvaus per 7000 sportininkų iš 48 valstybių, Lietuvos delegaciją šiais metais sudaro 131 atletas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.