EUROLYGA 2023

Precedento neturintis įvykis: ruso valdoma bokso asociacija išspirta iš olimpinio judėjimo

Ketvirtadienį vykusioje neeilinėje Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) sesijoje buvo priimtas sprendimas pašalinti Tarptautinę bokso asociaciją (IBA) iš olimpinio judėjimo.

Umaras Kremliovas.  <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Umaras Kremliovas.  <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2023, 2:55 PM, atnaujinta Jun 22, 2023, 3:27 PM

Naujienų portalas insidethegames.biz praneša, kad už šį sprendimą balsavo net 69 komiteto nariai, vos vienas balsas buvo prieštaraujantis.

Primename, kad IBA valdo prieštaringai vertinamas rusas Umaras Kremliovas.

„Mes dar kartą patvirtiname pranešimą ir sprendimą panaikinti IBA pripažinimą. Tai vienintelis logiškas žingsnis.

Taip pat aišku, kad IBA, esant dabartinėms aplinkybėms, negali organizuoti atrankos turnyro į 2024 metų olimpines žaidynes“, – per neeilinę IOC sesiją sakė organizacijos generalinis direktorius Christophe'as De Kepperis.

Per visą savo gyvavimo istoriją, 129-erius metus, tai pirmas toks atvejis, kai IOC atima olimpinį pripažinimą iš kurios nors sporto federacijos.

Primename, kad 2019 metais IOC sustabdė IBA olimpinių žaidynių bokso atrankos turnyrų organizavimą dėl vadybinių, finansinių, teismų ir etinių problemų. Tuomet kalbėta, kad federacija tapo mafijine struktūra, kurioje plaunami pinigai ir ją valdo rusų ir uzbekų oligarchai.

IOC savarankiškai valdė 2020 m. Tokijo olimpinių žaidynių atranką ir varžybas, o dabar žada kontroliuoti kvalifikaciją į 2024-ųjų žaidynes Paryžiuje.

Dar praėjusį mėnesį U.Kremliovas pareikalavo, kad jo organizacijai būtų grąžinta teisė rengti olimpinių žaidynių atrankos turnyrus.

Rusijos agresoriaus vadovo Vladimiro Putino gerbėjas taip pat išreiškė palaikymą savo tautiečiams, kuriuos IBA, nepaisydama karo Ukrainoje ir skelbiamų sankcijų, be jokių apribojimų sugrąžino į varžybas – rusų boksininkai IBA varžybose galėjo startuoti su savo vėliava ir himnu.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.