EUROLYGA 2023

Valakampiuose praūžė triatlono fiesta – emocijos liejosi per kraštus

Ketvirtadienį Vilniuje, Valakampių mikrorajone buvo daug šurmulio tiek Neryje, tiek aplinkinėse gatvėse. Čia buvo surengtas tradiciniu tampantis „Vilniaus triatlonas“, pritraukęs daugiau nei 150 dalyvių.

Varžybų akimirka.<br>R.Lukoševičiaus nuotr.
Varžybų akimirka.<br>R.Lukoševičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 23, 2023, 1:02 PM

„Vilniaus triatlone“ sportininkai varžosi kone kiekvienam tinkančioje supersprinto distancijoje („Tri-Fun“). Dalyviams teko Neryje nuplaukti 200 m, dviračiais įveikti 10 km ir nubėgti 2,5 km.

Pakankamai greita ir dinamiška trasa padovanojo atkaklią kovą. Greičiausiai trasą įveikė ir nugalėtoju tapo Sostinės sporto centro auklėtinis Oskaras Grigonis. Jo laikas – 29 min. 16,1 sek. Po atkaklaus finišo antrąją vietą užėmė Aivaras Giedraitis (30.07,8), akimirka aplenkęs Radoslavą Lajevskį (30.13,5).

„Sunkiausias buvo bėgimas, nes trasa gana siauroka su nemažai smėlio. Esu pratęs labiau bėgioti plentu. Visgi viskas buvo labai smagu, ne veltui rungtis vadinasi „Tri-Fun“. Plaukti labai patiko, norėčiau ir dar kartą praplaukti Nerimi. Atmosfera čia nuostabi, tiek daug dalyvių, žmonių. Vau, kosmosas“, – džiaugėsi O. Grigonis.

Tarp moterų nugalėjo kita Sostinės sporto centro atstovės Ula Sijavičiūtė (32.31,9). Antra buvo Sonata Packevičiūtė (33.48,8), trečia – Nadežda Nakvosė (34.47,3).

Daugelis dabartinių geriausių Lietuvos triatloninkų savo kelią taip pat pradėjo nuo „Tri-Fun“ distancijos, todėl galima tikėtis, kad šių varžybų lyderiai ateityje garsins Lietuvos vardą.

„Prieš tris metus būtent „Vilniaus triatlone“ pradėjau savo triatloninkės kelią. Dabar šis renginys man yra kaip gera treniruotė. Smagu čia sugrįžti. Skirtumas nuo pirmų varžybų yra tas, kad tuomet į „Vilniaus triatloną“ atvykau be jokių lūkesčių, o dabar norėjau ne tik pasitreniruoti, bet ir laimėti, – šypsojosi U. Sijavičiūtė. – Trasa buvo gana sunki, esu dalyvavusi nemažai triatlono renginių ir šis tikrai vienas sunkesnių. Nemažai bėgti reikėjo per smėlį, o dviračių trasa man patinka, čia nuolat treniruojuosi.“

Tuo pačiu vyko ir estafečių varžybos, kuriose komandas sudarė po tris sportininkus. Nugalėjo VIP komanda, antrąją vietą užėmė „BankingLab“, trečiąją – „TRItonas“.

„Vilniaus triatlonas“ daugeliui sportininkų buvo gera galimybė išbandyti jėgas prieš kitus šio sezono Lietuvos triatlono taurės renginius. Trečiasis LTT etapas – „Skaylink Trakų triatlonas“ – vyks liepos 2 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.