EUROLYGA 2023

Europos žaidynių tekvondo turnyre lietuvę nuo galimybės kovoti dėl bronzos skyrė vos kelios sekundės

Apie 120 km nuo Krokuvos nutolusiame kurortiniame ir gydomaisiais šaltiniais garsėjančiame Lenkijos mieste Krynica Zdrujuje prasidėjo Europos žaidynių tekvondo turnyras. Jame šiandien į kovas stojo ir lietuvės.

K. Tvaronavičiūtė.<br>G.Šiupario nuotr.
K. Tvaronavičiūtė.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LTOK

2023-06-24 19:49

Pirmoje kovoje svorio kategorijoje iki 53 kg Romualdo Montvido treniruojama aštuoniolikmetė Gerda Meištininkaitė turėjo pripažinti patyrusios Izraelio atstovės Bianos Lager pranašumą. Po atkaklios kovos lietuvė jai nusileido 1:2.

Antroje kovoje Izraelio sportininkė 0:2 palaimėjo kroatei Ivanai Duvančič ir taip atėmė iš G.Meištininkaitės viltį sudalyvauti paguodos varžybose ir pakovoti dėl bronzos.

Gegužės pabaigoje vykusiame pasaulio čempionate dalyvavusi ir svorio kategoriją turėjusi pakeisti G. Meištininkaitė teigė dėl to jaučianti didelį nuovargį ir diskomfortą.

„Pasaulio čempionate buvau priversta keisti svorio kategoriją į iki 49 kg, kas pareikalavo daug fizinių ir moralinių pastangų. Europos žaidynėse dar nepavyko sugrįžti į man įprastą fizinę formą. Apmaudu, kad trečiame kėlinyje paskutinėmis sekundėmis padariau klaidą, kurios paprastai nedarydavau. Nepaisant nesėkmės, aš savimi tikiu, manimi tiki mano treneris, o pagrindinis tikslas išlieka dalyvauti vasaros olimpinėse žaidynėse“, – pozityvumo neslėpė sportininkė.

Tuo pačiu metu pirmoje kovoje pasirodė ir jaunimo iki 21 m. Europos čempionato bronzos laimėtoja Klaudija Tvaronavičiūtė. Praėjusių metų vasarą Taline vykusiame G2 turnyre austrei Melani Kindl 0:2 nusileidusi lietuvė Europos žaidynėse jai atsirevanšavo ir šventė pergalę 2:1.

„Labai norėjau laimėti, lyginant su kitomis varžybomis, jutau nemažą stresą. Per pirmą kėlinį dėl to jaučiausi sunkiai, nesuderinau minčių ir kūno. Bet labai gerai, kad prieš antrojo kėlinio pabaigą iškėlėme kortelę dėl mano galimo smūgio į galvą ir turėjau akimirkų atsikvėpti. Prieš šią varžovę esu kovojusi du kartus ir abu kartus teko nusileisti, todėl jaudulio buvo. Bet svarbu gerai pasiruošti taktiškai ir gerai jaustis. Man, tikriausiai, svarbiau net tiesiog gerai jaustis, tuomet viskas klostosi puikiai“, – po pirmosios kovos kalbėjo K. Tvaronavičiūtė.

Ketvirtfinalyje lietuvė susitiko su turnyro reitingo lydere, pasaulio vicečempione Hatice Kubra Ilgun.

Prieš kovą K. Tvaronavičiūtė pabrėžė turkės techniškumą: „Prieš šią varžovę yra tekę kovoti ne kartą, laimėti dar neteko, ji yra labai labai aukšto lygio sportininkė, bet su ja kovojant aš jaučiu malonumą, nes ji neatlieka nereikalingų smūgių. Esu pasiruošusi atiduoti visas jėgas.“

Lietuvė išties atidavė visas jėgas, tačiau įveikti tituluotos varžovės nepavyko – turkė laimėjo 2:0.

„Kova buvo sudėtinga. Matėsi, kad priešininkė buvo pasirengusi jai, išanalizavusi, ką reikia daryti. Man gal truputį pritrūko jėgų. Tikėjausi, kad bus šiek tiek lengviau. Gal ir iš savęs tikėjausi daugiau, bet yra kaip yra“, – sakė K.Tvaronavičiūtė.

Po pralaimėjimo mūsų šalies atstovei teko linkėti sėkmės turkei pusfinalyje, kuriame ši susidūrė su 13 reitingą turnyre turinčia vengre Luana Marton. Turkijos sportininkės pergalės atveju K.Tvaronavičiūtė būtų kovojusi dėl bronzos medalio.

Kvapą gniaužianti turkės ir vengrės dvikova baigėsi sensacinga L.Marton pergale 2:1, nors H.K.Ilgun nuo laimėjimo ir, tuo pačiu, nuo galimybės lietuvei pakovoti dėl bronzos, skyrė vos 9 sekundės. Likus tiek laiko iki antrojo kėlinio pabaigos turkė pirmavo 11:9. Tačiau per likusį laiką vengrė sugebėjo pelnyti 5 taškus, laimėti kėlinį ir išlyginti bendrą rezultatą – 1:1.

Trečiajame kėlinyje Turkijos kovotoja vėl pirmavo, tačiau pralaimėjo 14:23 ir galutinis rezultatas tapo 2:1 vengrės naudai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.