EUROLYGA 2023

Lietuvos penkiakovininkams nepavyko prasmukti į Europos žaidynių finalą

Krokuvoje vykstančios šiuolaikinės penkiakovės kovos ir kartu čia vykstantis Europos čempionatas įgavo pagreitį – antrąją varžybų dieną atrankines kovas pradėjo vyrai. Lietuvai šiose varžybose atstovavo keturi mūsų šalies penkiakovininkai – Lukas Gaudiešius, Paulius Vagnorius, Titas Puronas ir Nojus Chmieliauskas.

 L.Gaudiešius.<br> V.Dranginio nuotr.
 L.Gaudiešius.<br> V.Dranginio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-26 21:46

Europos žaidynių metu ne tik dėl Europos čempionato apdovanojimų, bet ir kelialapių į 2024 m. Paryžiaus olimpines žaidynes kovojančių penkiakovininkų šios dienos buvęs tikslas – patekti tarp 18 geriausių grupės sportininkų. Būtent tiek penkiakovininkų išsikovojo teisę dalyvauti čia vykstančių varžybų pusfinalyje.

Po atkaklios kovos visiems dalyvavusiems lietuviams į pusfinalį prasibrauti nepavyko.

Arčiausiai šios dienos svajonės buvęs ir paskutinėje – kombinuotoje bėgimo ir šaudymo – rungtyje iš lietuviams aukščiausios pasiektos pozicijos startavęs L. Gaudiešius ją pradėjo būdamas būtent 18 vietoje.

Pirmajame rungties rate poziciją praradusiam sportininkui varžovų pasivyti nepavyko ir galutinėje A grupės įskaitoje su 1134 taškais jis liko 22-as.

Toje pačioje grupėje varžėsi ir P. Vagnorius. Paskutinę rungtį būdamas 28 pozicijoje pradėjęs atletas aplenkė vieną varžovą ir galutinėje atrankos įskaitoje fiksavo 1078 taškus bei 26 vietą.

Atrankos etapo B grupės varžybų bėgimo ir šaudymo rungtį iš 28 pozicijos pradėjęs T. Puronas varžovus lenkė visa distanciją, tačiau pusfinalio pasiekti jam nepavyko ir su 1147 taškais atletas finišavo 22-as.

Į paskutinę rungtį iš 29 pozicijos išbėgęs N. Chmieliauskas galutinėje atrankos etapo B grupėje su 1106 taškais užėmė 30 vietą.

Po atrankos varžybų vienas iš penkiakovininkų trenerių Paulius Aleksandravičius pripažino – sportininkai turėjo pasiekti geresnius rezultatus.

„Vyrų pasirodymą, jei atvirai, vertinu blogiau nei vidutiniškai. Neįvardinsiu, bet iš kai kurių sportininkų tikėjomės tikrai geresnių pasirodymų.

Jaunimas, mano nuomone, irgi galėjo pasirodyti solidžiau. Visiems jiems koją pakišo fechtavimas, vyrai šioje rungtyje pasirodė tikrai neįprastai blogai“, – pasibaigus varžyboms sakė P. Aleksandravičius.

Šiandien taip pat įvyko ir pirmoji moterų pusfinalio rungtis – fechtavimo reitingavimo varžybos. Visos keturios atrankos etape dalyvavusios ir jį įveikusios lietuvės prieš pagrindines pusfinalio kovas papildė savo taškų krepšelį.

Elzbieta Guoda Adomaitytė surinko 225 taškus, Ieva Serapinaitė – 220, Gintarė Venčkauskaitė – 215, Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė – 210.

Pagrindines Europos žaidynių ir taip pat čia vykstančio Europos čempionato pusfinalio kovas Lietuvos atstovės pradės jau rytoj.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.