EUROLYGA 2023

Valstybės dieną – tradicinis plaukimo maratonas Kaune: ilgąjį savaitgalį kviečia pradėti aktyviai

Valstybės dieną liepos 6-ąją plaukimo entuziastus džiugins tradicinis, jau 22-asis Karaliaus Mindaugo plaukimo maratonas. Kauno lampėdžių karjere įvairaus amžiaus sportininkai ir mėgėjai varžysis 200 m, 2 km bei 4 km plaukimo nuotoliuose bei galės išbandyti jėgas akvatlono rungtyje, kuris susideda iš 400 m plaukimo bei 1 km bėgimo.

Plaukimo maratonas Lampėdžiuose.<br>„LTU Aquatics“ nuotr.
Plaukimo maratonas Lampėdžiuose.<br>„LTU Aquatics“ nuotr.
Vilniaus plaukimo maratonas.<br>R. Lukoševičiaus nuotr.
Vilniaus plaukimo maratonas.<br>R. Lukoševičiaus nuotr.
Vilniaus plaukimo maratonas.<br>R. Lukoševičiaus nuotr.
Vilniaus plaukimo maratonas.<br>R. Lukoševičiaus nuotr.
Vilniaus plaukimo maratonas.<br>R. Lukoševičiaus nuotr.
Vilniaus plaukimo maratonas.<br>R. Lukoševičiaus nuotr.
Vilniaus plaukimo maratonas.<br>R. Lukoševičiaus nuotr.
Vilniaus plaukimo maratonas.<br>R. Lukoševičiaus nuotr.
Vilniaus plaukimo maratonas.<br>R. Lukoševičiaus nuotr.
Vilniaus plaukimo maratonas.<br>R. Lukoševičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jun 28, 2023, 3:01 PM, atnaujinta Jun 28, 2023, 3:18 PM

Maratoną organizuojantis Kauno plaukimo mokyklos „Šilainiai“ atstovas, pirmasis olimpinės čempionės Rūtos Meilutytės, jaunimo olimpinių žaidynių (2018 m.) čempionės Agnės Šeleikaitės bei kitų talentingų Lietuvos plaukikų treneris Giedrius Martinionis kviečia registruotis į maratoną „Mindaugo plaukimas 2023“, skatindamas šeimas, sportininkus, mėgėjus ir entuziastus aktyviai bei šventiškai pradėti ilgąjį savaitgalį.

„Tai yra sportiška laisvalaikio praleidimo forma gamtos aplinkoje ir yra prieinama visiems. Galima ne tik pastebėti varžybas, bet drąsiai sudalyvauti kiekvienam norinčiam. Pradedantieji gali plaukti trumpiausią – 200 m distanciją, stipriau fiziškai pasirengę dalyviai galės pasitikrinti savo jėgas akvatlone, kur plaukimo ir bėgimo rungtys yra apjungtos, taip pat plaukimo maratonų entuziastų laukia 2 km bei 4 km rungtys. Pastaroji distancija yra net ilgesnė už tą, kurią privalo įveikti legendinių triatlono varžybų „Iron man“ dalyviai (3,9 km)“, – portalui lrytas.lt apie artėjančią sporto šventę pasakojo G.Martinionis.

Be plaukimo ir bėgimo rungčių, profesionalūs vandensvydininkai Lampėdyje įrengtoje vandensvydžio aikštelėje surengs įspūdingą šios sporto šakos pasirodymą. „Sportininkai pademonstruos tokį greitą, ežerinį vandensvydžio spektaklį“, – sakė G.Martinionis.

Maratono organizatoriai tikisi sulaukti bent 100 dalyvių, tačiau pažymi, kad kol kas žmonės masiškai registruotis neskuba. Internetu vykdoma registracija į maratoną „Mindaugo plaukimas 2023“ uždaroma liepos 3 d., todėl kauniečiai ir miesto svečiai iš visos Lietuvos raginami nepraleisti progos sudalyvauti tradiciniame sporto renginyje.

„Tai yra tradicinis, daugiau nei 20 metų trunkantis festivalis – tikra Karaliaus Mindaugo šventė. Karalių turėjome tik vieną, kurio karūnavimą ir pagerbsime aktyviu laisvalaikiu, šventiška nuotaika. Tai yra tradicija – atėjus vasarai įvairaus amžiaus plaukikai – nuo vaikų iki senjorų – lenktyniauja atvirame vandenyje ir turi galimybę pasitikrinti savo jėgas natūralioje aplinkoje.

Baseine – kiekvienas gudrus – gali atsispirti nuo senelės, plauki tik pirmyn ir atgal, prisideda inercinė jėga, aplink viską puikiai matai. O čia yra visai kitas iššūkis – plauki ir galvoji: į tą pusę ar ne į tą“, – juokavo maratoną organizuojantis G.Martinionis ir pridūrė:

„Tai yra visai kitokia plaukimo specifika, kuri žavi tuo, kad tai yra toks laukinis sportas gamtoje.“

Plaukimo treneris pridūrė, kad visi Lampėdžiuose vyksiančio maratono „Mindaugo plaukimas 2023“ dalyviai bus kviečiami dalyvauti ir rugpjūčio 28 d. vyksiančiame garsiajame Vilniaus plaukimo maratone.

„Kviesime visus į Vilniaus maratoną, kur bus dar didesni nuotoliai, pavyzdžiui, 10 km plaukimas ir daugybė kitų rungčių. Tad mūsų Lampėdžiuose rengiamas maratonas yra ir toks etapinis, kontrolinis, jėgų pasitikrinimo startas prieš didžiąją Vilniaus šventę, didįjį Vilniaus plaukimo maratoną.

Mūsų tikslas ir buvo tapti tokiu mažuoju Vilniaus plaukimo maratono broliu – vidurvasaris, Karaliaus Mindaugo karūnavimo diena, laisvadienis, atnaujinti lampėdžių paplūdimiai, irklavimo bazė ir t.t. Tai yra ne tik sporto renginys, bet ir nuotaikinga šventė“, – apie Kaune vyksiantį plaukimo maratoną toliau pasakojo G.Martinionis.

Organizatorius pridūrė, kad varžybose sudalyvauti laisvai spėtų net ir sostinės bei kitų miestų gyventojai, kurie jau yra suplanavę praleisti ilgąjį savaitgalį pajūryje. Dėl šios priežasties dvejojantiems aktyvaus laisvalaikio entuziastams G.Martinionis patvirtino, kad sportiškai pradėti šventinį savaitgalį bei pasitikrinti savo jėgas maratone pro Kauną pravažiuojantiems atostogautojams užtektų vos kelių valandų.

Liepos 6 d. (ketvirtadienį) Mindaugo plaukimo maratonas startuos 12 val. Renginys prasidės nuo 2 km ir 4 km plaukimo. 12 val. 15 min. bus surengtos vandensvydžio varžybos. 14 val. prasidės akvatlono (400 m plaukimas, 1 km bėgimas) varžybos. 14 val. 30 min. startuos plaukikai, pasirinkę 200 m atstumą. 15 val. dalyvių laukia apdovanojimai.

„LTU Aquatics“ pažymi, kad varžybose gali dalyvauti visi Lietuvos ir užsienio sportininkai mėgėjai bei profesionalai, moterys, vyrai ir vaikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.