EUROLYGA 2023

Europos vicečempionė ramina ir dėl Uzbekistano „rusės“ Trakuose, ir dėl povandeninių srovių federacijoje

Irkluotojos Donata Karalienė ir Dovilė Rimkutė vis dar džiaugiasi gegužės pabaigoje iškovotu Europos čempionato sidabro medaliu, tačiau mintyse jau rezga planą, kaip artėjančiame pasaulio čempionate pasidabinti auksu.

Metų komanda tapo irkluotojos Milda Valčiukaitė ir Donata karalienė. M. Valčiukaitė paskelbė apie karjeros pabaigą.<br>T.Bauro nuotr.
Metų komanda tapo irkluotojos Milda Valčiukaitė ir Donata karalienė. M. Valčiukaitė paskelbė apie karjeros pabaigą.<br>T.Bauro nuotr.
D. Karalienė.<br>D. Umbraso nuotr.
D. Karalienė.<br>D. Umbraso nuotr.
Donata Vištartaitė-Karalienė.<br>D.Umbraso nuotr.
Donata Vištartaitė-Karalienė.<br>D.Umbraso nuotr.
Donata Vištartaitė-Karalienė.<br>D.Umbraso nuotr.
Donata Vištartaitė-Karalienė.<br>D.Umbraso nuotr.
Lietuvos olimpinės rinktinės narių apdovanojimas LTOK būstinėje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos olimpinės rinktinės narių apdovanojimas LTOK būstinėje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 29, 2023, 5:00 PM, atnaujinta Jun 29, 2023, 5:01 PM

Europos čempionate porinė Lietuvos dvivietė finišavo per 6 min. 41,18 sek. ir iškovojo sidabro medalius. Lietuvės nusileido Rumunijos duetui – Ancutai Bodnar ir Simonai Radis.

„Patirtis rodo, kad varžybos nesibaigia iki paskutinio yrio, gali baigtis visaip. Aišku, gaila šiek tiek, atrodo, tiek nedaug trūko. Bet reikia pripažinti, kad jos tą kartą buvo stipresnės“ , – prisiminimais apie A finalą dalijosi 34-erių D.Karalienė.

Olimpinę bronzą savo karjeros pasiekimų kraityje turinti D.Karalienė valtimi dalijasi kur kas jaunesne porininke. D.Rimkutei vos 21-eri.

Gana trumpą laiką kartu irkluojančios sportininkės dar turi kur tobulėti. Anot patyrusios D.Karalienės, didelis dėmesys skiriamas technikai.

„Turėjome šiek tiek problemų ir su sveikata, bet dabar viskas klostosi neblogai, tikimės, kad pavyks įsivažiuoti vėl prieš pasaulio čempionatą. Pataisyti labiausiai norisi techniką, ji nėra tokia stabili, kokios norėtųsi. Tikimės, kad pavyks pataisyti“, – kalbėjo D.Karalienė.

Rugsėjo mėnesį sportininkės varžysis pasaulio čempionate, kur sieks pakartoti ar net pagerinti Europos čempionate pasiektą rezultatą.

Tiesa, pasiruošimą šiek tiek jaukia ir povandeninės srovės, esančios Lietuvos irklavimo federacijoje.

Aiškėja, kad Trakuose treniruočių stovyklą surengusi Uzbekistano rinktinė atsivežė ir Hanną Prakacen, kuri yra atstovavusi Rusijai. Tai kiek nustebino Lietuvos irklavimo bendruomenę, tačiau federacijos prezidentas Saulius Ritter ramino aistras.

„Sportininkės sprendimas pakeisti atstovaujamą šalį bei jos pasirašytas ne tik Rusijos, bet ir Baltarusijos politiką smerkiantis dokumentas neleidžia abejoti H.Prakacen pilietine pozicija. Kartu tai užkerta kelią tam, kad jos sportinius pasiekimus bandys panaudoti minėtų šalių režimai. Beje, tokią pačią deklaraciją kaip ir H.Prakacen pasirašė ir kiti svečiai iš Uzbekistano“, – situaciją anksčiau komentavo S.Ritter.

Situaciją komentavo ir D.Karalienė.

„Na, yra labai daug šios situacijos pusių, nenorėčiau labai giliai kapstytis, yra ir žmogiškasis faktorius, – apie netikėtus svečius prakalbo sportininkė. – Natūralu, kad mes visi palaikome Ukrainą, bet gal nereikėtų prieš asmenis taip agresyviai nusiteikti, nes mes ribotai informacijos žinome, ar ji buvo mums pateikta.

Tiesa, vėliau kilo dar vienas konfliktas, kai Pasaulio ir Euorpos čempionas Martynas Džiaugys kilo į kovą prieš LIF, kuri, anot jo, stengiasi nutraukti sportininko finansavimą bei atimti valtį bei irklus.

Į kylančius vėjus LIF viduje sureagavo ir D.Karalienė.

„Labai gaila asmeniškai, kad tie konfliktai federacijoje vyksta, reikėtų dialogo tarp dviejų pusių, nėra jos abi 100 proc. teisios. Reikia pokalbio“, – teigė D.Karalienė.

Liepos 7-ąją Šveicarijoje vyks trečiasis pasaulio irklavimo taurės etapas, kuriame dalyvaus D.Karalienė ir D.Rimkutė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.