EUROLYGA 2023

Lenkijoje sulaikė rusų ledo ritulininką, kuris įtariamas šnipinėjimu ir diversijos rengimu Maskva pareiškė protestą

Lenkijoje įtariant šnipinėjimu sulaikytas ledo ritulininkas iš Rusijos, rungtyniaujantis viename iš Pirmosios lygos ledo ritulio klubų, paskelbė generalinis prokuroras ir teisingumo ministras Zbigniewas Zebro.

 Lenkijojke žaidęs rusas įtariamas šnipinėjimu.
 Lenkijojke žaidęs rusas įtariamas šnipinėjimu.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 30, 2023, 12:15 PM, atnaujinta Jun 30, 2023, 2:28 PM

Jis pabrėžė, kad ledo ritulininkas tapo 14-uoju identifikuotu Rusijos šnipų tinklo nariu – visi jie yra vienos grupės, susijusios su Rusijos žvalgyba, atstovai.

Lenkijos specialiosios tarnybos pranešė, kad įtariamasis Lenkijoje buvo nuo 2021 metų spalio mėnesio ir, be kita ko, rinko duomenis apie „keliose vaivadijose itin svarbią infrastruktūrą“.

Teismas leido jį suimti trims mėnesiams.

Patys rusai paskelbė, kad sulaikytasis yra 20-metis Maksimas Sergejevas. Jis atstovavo Sosnovičių „Zaglembie“ ekipai, kuri Pirmojoje lygoje kovoja nuo 2005 metų.

Prieš tai Rusijoje jis atstovavo Maskvos „Balašicha“ ir „Spartak“ komandoms.

„Jis vedė šnipinėjimo veiklą, propagandą prieš Lenkijos valstybę ir siekė surengti diversijas rusų žvalgybos užsakymu“, – skelbiama lenkų pranešime.

M.Sergejevui gresia iki 10 metų nelaisvės.

Penktadienį Rusija jau pareiškė „griežtą protestą“ Lenkijai dėl Rusijos piliečio arešto, kai Varšuvai paskelbė dėl kaltinimų šnipinėjimu sulaikiusi Rusijos ledo ritulininką.

„Pareiškiame savo griežtą protestą Varšuvai, – Rusijos naujienų agentūroms sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova. – Reikalaujame, kad Rusijai nedelsiant būtų pateikti išsamūs paaiškinimai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.