EUROLYGA 2023

Paaiškėjo, ką šnipinėjo rusų ledo ritulininkas Lenkijoje – komandos draugai neįtarė

Lenkijoje įtarus šnipinėjimu sulaikytas ledo ritulininkas iš Rusijos Maksimas Sergejevas, rungtyniaujantis Sosnovičių „Zaglembie“ dukterinėje ekipoje antrojoje šalies ledo ritulio lygoje, paskelbė generalinis prokuroras ir teisingumo ministras Zbigniewas Zebro. Jis pabrėžė, kad ledo ritulininkas tapo 14-uoju identifikuotu Rusijos šnipų tinklo nariu – visi jie yra vienos grupės, susijusios su Rusijos žvalgyba, atstovai.

 M.Sergejevas žaidė Lenkijos ledo ritulio ekipoje ir šnipinėjo Rusijos naudai.
 M.Sergejevas žaidė Lenkijos ledo ritulio ekipoje ir šnipinėjo Rusijos naudai.
 M.Sergejevas žaidė Lenkijos ledo ritulio ekipoje ir šnipinėjo Rusijos naudai.
 M.Sergejevas žaidė Lenkijos ledo ritulio ekipoje ir šnipinėjo Rusijos naudai.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 1, 2023, 2:07 PM, atnaujinta Jul 1, 2023, 2:53 PM

Lenkijos specialiosios tarnybos pranešė, kad įtariamasis 20-metis rusas M.Sergejevas Lenkijoje buvo nuo 2021 metų spalio mėnesio.

Aiškinama, kad jį užverbavo rusų specialiosios tarnybos jau Lenkijoje, kai jis žaidė čempionato mačus. Nenoriai konstatuota, kad sportininkas važinėjo į čempionato rungtynes ir kartu eidavo „apsidairyti“ bei padaryti svarbių to regiono infrastruktūrų nuotraukų.

Praėjusį sezoną rusas Lenkijos antrajame divizione per 23 rungtynes ​​pelnė 2 (1 įvartis +1 rez. perdavimas) taškus ir atliko 61 baudos minutę.

„Jis vedė šnipinėjimo veiklą, propagandą prieš Lenkijos valstybę ir siekė surengti diversijas rusų žvalgybos užsakymu. Pirmame etape jis fotografavo infrastruktūrą ir perdavinėjo nuotraukas užsakovams į Maskvą“, – skelbiama lenkų pranešime.

Teismas leido jį suimti trims mėnesiams.

„Zaglembie“ treneris papasakojo, kad rusas iš tiesų buvo sulaikytas ne penktadienį, o prieš kelias savaites.

„Jis specialiųjų tarnybų buvo sulaikytas maždaug prieš 2–3 savaites. Prieš tai neturėjome jam jokių klausimų, nieko neįtarėme.

Jis atvyko pas mus prieš karą Ukrainoje. Rusas pasirašė neutralumo deklaraciją. Jis elgėsi normaliai. Tad šis atvejis buvo lyg lietus iš giedro dangaus.

Žinoma, iš karto norime atsiriboti nuo bet kokios jo veiklos. Mes neturime su tuo nieko bendra“, – interviu „Sport Fakt“ sakė Grzegozas Klichas.

Tuo tarpu su rusu bendravę ekipos žaidėjai tikino, kad M.Sergejevas buvo draugiškas ir niekada neatsisakydavo išeiti į miestą išgerti alaus ar suvalgyti picos. Buvo prisiminta, kad kai kada M.Sergejevas ir fotografuodavo mobiliuoju telefonu eidamas, tačiau niekas iš bendrakalbių tai nelaikė draudžiama veikla.

M.Sergejevui gresia iki 10 metų nelaisvės.

Penktadienį Rusija jau pareiškė „griežtą protestą“ Lenkijai dėl Rusijos piliečio arešto, kai Varšuvai paskelbė dėl kaltinimų šnipinėjimu sulaikiusi Rusijos ledo ritulininką.

„Pareiškiame savo griežtą protestą Varšuvai, – Rusijos naujienų agentūroms sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova. – Reikalaujame, kad Rusijai nedelsiant būtų pateikti išsamūs paaiškinimai“.

„Esu tikras, kad Rusijos ambasada Varšuvoje viską išsiaiškins, gausime tam tikras detales apie tą suėmimą. Nors, žinoma, dabar ambasadai Varšuvoje dirbti labai sunku dėl visiškai pasiutusios antirusiškos Lenkijos valdžios pozicijos. Todėl, deja, šiuo metu neturime išsamesnės informacijos“, – propagandinei agentūrai TASS kalbėjo Rusijos prezidento Vladimiro Putino spaudos atstovas Dmitrijus Peskovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.